Jordbävning och näthat

Någonting som har diskuterats väldigt mycket det senaste året är begreppet näthat.
Någonting som har diskuterats väldigt mycket på Sydsvenskan de senaste tolv timmarna är dagens jordbävning.
Sajten har alltså slagit rekord i antalet artikelkommentarer, vilket chefredaktörern är stolt över.
Personligen har jag vacklat i frågan om anonyma kommentarer på nätet. Men jag måste nog slutgiltligen svänga över till att det är någonting som på det stora hela är en väldig tillgång för samhället. Ta bara dagens skånska rekord till exempel. Det kräver inte speciellt långt scrollande genom artikelkommentarerna för att hitta någonting som bidrar till ökad nyfikenhet, eventuellt ökad kunskap och kanske till och med en ytterligare nyhet:

En intressant teori som jag gärna vill dela med mig av och tipsa Sydsvenskan om är:

Att det högst troligen kan ligga mycket stora fyndigheter gas och olja i dessa områden vi nu ser är epicentrum. Längs denna gräns så borde det borras och undersökas - vi kan vara närhet av det Danmark funnet på sin sida och Norge har på sin sida. Inte helt otroligt är om dessa område kan försörja hela regionen med gas och möjligen olja 2020. Sydsvenskan bör kontakta forskare på Universitet i Lund och Köpenhamn för kommentar i denna fråga - högintressant

oljekungen - Lund  2008-12-16 18:06

Det är inte heller särskilt svårt att hitta bitska humoristiska kommentarer om vår samtid som slår det mesta i professionell internethumor under kontorstid:

Ingen Jordbävning
Det var ingen jordbävning, bara tunnelborren i Hallandsåsen som körde fast. Myndigheterna har därför gått ut med desinformation för att dölja kostnaderna som nu ska bokföras som forskningsanslag om jordbävningar.

Crabba  2008-12-16 16:36

Eller för den delen, inlägg som är humoristiska för att de är essensen av att dra för stora växlar:

Eller hur ?
Dom dumma svenskarna är också räddharar, överbeskyddade trygghetsnarkomaner och socialister. Inte ens euron vågade man ansluta sig till.

  2008-12-16 16:06

De anonyma kommentarerna på nätet ger mig faktiskt mer än 90 procent av alla krönikörer i dagspress.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0