Mycket mer av både västkusten och festivaler

Och apropå festivaler. Jag blev i går erbjuden att byta augustihelg med någon. Detta innebär att jag ska på Way Out West. Jag vill bara klargöra, apropå någonting som jag har för mig att jag behandlade förra sommaren, det är alltså fortfarande INTE okej att i egenskap av journalistjävel typ 25-32 försöka byta bort Way Out West-helgen. Då är man en parodi på sig själv. Om man däremot får den serverad i ett bytesförslag så kan man med gott samvete tacka ja. Då är man en god samhällsmedborgare. Jag ska alltså se Prince, Ariel Pinks Haunted Graffiti och Pulp då de tydligen överträffat förväntingarna i år(inklusive Glastonbury i helgen). Eventuellt lite annat också. ;)

Här dör tältet

Arrangörerna måste bötfällas - en halv miljon kronor minst. Kan det bli aktuellt med kameraövervakning, anmälningsplikt, utredning i riksdagen, någon åker till England för att se hur man har kommit tillrätta med problemet där. "Här dör musikfestivalerna", Beatrice Ask och så vidare?

Mera västkusten

Hajar ni eller? Om de inte ens åker utanför länsgränsen på semestern. När gör de då det? Jag kan ge mig fan på att de på vintern lyckas hitta någon skidbacke innanför länsgränsen som de tror är åtminstone likvärdig med Gästrappet i Åre.

Ministry of Upphovsrätt...

Nu har Ministry of Upphovsrätt röjt loss bland samtliga årets Glastonbury-klipp. Det var inte oväntat, men ändå.

I dag besökte jag Helsingborg(är kompledig). Herregud vilken stor del "Hammarby sjöstad"/"Västra hamnen" utgör av själva staden där.  Jag vill ändå påstå att projektets genomförande känns mer lyckat i den nordskånska metropolen än på de flesta andra ställen där liknande projekt har genomförts. Stadsdelen länkar ju liksom ihop hamnområdet med det där kulturhuset och det stora havsbadområdet mitt i stan, och blir därmed lite mer levande. Annars tycker jag att det verkar trevligt att bo på Råå. Men en av huvudpoängerna med att eventuellt någon gång i framtiden köpa bostad i Sverige utanför Stockholm är ju att det ska vara betydligt billigare än huvudstaden. Det är det ju nu inte i det där gamla fiskeläget...

"Sa ni att jag skulle avsluta den här festivalen?"

Kanske inte exakt min kopp av te i vanliga fall. Men Herregud. Vad. Episkt.

Återigen, sannolikt att det händer på samma sätt någon annanstans?
Knappast.

Hallands Akropolis

Jag var i dag i Varberg. Där börjar upplysningsvis Göteborg. Folk pratar göteborgska och jag lyckades på en och halv timme ofrivilligt träffa hela tre goa gubbar. Dock fanns det ingen öppen skaldjursrestaurang(och vad tusan ska man då med västkusten till, liksom?). Man kan gå fram och tillbaka på den där fästningen, med alla andra ditlurade turister.


Men var bara tysta!

Gå och lägg er! Gå ut! Men framförallt sluta sjung/skrik allsång! Midsommarfton var I GÅR!

Men det här är helt uppenbarligen Halmstad. Slutar det aldrig? Eller är det i alla fall aldrig någon paus?

Edit: Mr Saxobeat nu. JÄTTEBRA! VERKLIGEN!

Finnes: Partajande göteborgare

Bytes: Mot VADSOMHELST.

Edit2: Bara för att jag bemödade mig med att skriva det här inlägget. Nu kör de(av någon helt oförklarlig anledning) den här!
För att citera en 08 som under en ganska lång tid fått bo i Göteborg, på den direkta frågan från mig "hur är Hisingen?"
"Bogsera iväg öjäveln och SÄNK DEN!"







"Folk blir dumma i huvudet"

Men herregud! När blev det egentligen legio för folk att följa upp midsommaraftonen med en nästan lika omfattande fylla på midsommardagen? Så ni står vid en busshållplats och skrålar White Stripes tidig midsommardagskväll? Vad gjorde ni då igår runt midnatt? Trelitersboxen med rosévin uppfanns för övrigt inte för att man skulle dricka upp alltihop på en gång, tvärtom! Om man planerar att dricka upp vinet vid ett och samma tillfälle passar det mycket bättre att köpa en flaska. Det är oftast bättre viner dessutom. Och alltihop i ett väder som hade beskrivits som ganska bra om det HADE VARIT I APRIL!

En annan grej som är mer utbredd i västsverige är att om människor har bestämt sig för att det är sommar så är det jävlar i mig sommar! Är det juni så ska jag vara jättesolbränd och ha KJOL/SHORTS på mig, även om termometern visar närmare tio än tjugo grader.

Helgens hjälte är naturligtvis Göran Lekander, länsvakthavande kommisarie i Dalarna.

– Åh, herregud, sammanfattade länsvakthavande kommissarien Göran Lekander i Dalarna läget tidigt på midsommardagens morgon och förtydligade:

– Folk blir dumma i huvudet.



Det slår aldrig fel...

Det verkar onekligen som att Primal Scream fick ordning på sitt Screamadelica-paket lagom till Glastonbury. Det här är alltså anledningen till att det nog ändå är den festivalen jag själv är mest lockad av(det är inte många jag skulle betala för att gå på, om jag säger så). Konserterna där är helt enkelt de bästa. Inga av de klippen jag har sett från de tidigare Screamadelica-showerna har riktigt verkat vara i närheten. Och är det någon som tror att det kommer att bli lika bra igen, på till exempel Hultsfred?

Men så har Primal Scream också fattat Glastonbury bättre än nästan alla andra.

När Morrissey spelar dåliga covers(det är i och för sig inte herrns sångrös det är fel på, snarare de torftiga arrangemangen och bandet i största allmänhet, särskilt på Smiths-låtarna) på sina egna och andras låtar, och Bono mest verkar vara förkyld så spelar Bobby och gänget bort regnet och räddar festen.

Till och med Bono verkade ju uppenbarligen hellre ha velat vara på Primal Scream-konserten på andra scenen(lyssna i slutet...)

Utom tävlan, I suppose...

Nyårsafton brukar ju inte sällan få stå ut med epitetet amatörernas afton.
Jag antar att det beror på att Dean Martin aldrig fick vara med om någon midsommarafton. Den är så att säga utom tävlan.

?!?!?!

Coco Jambo har alltså visats drygt 45 miljoner gånger. Det finns ingen rim och ranson i dessa siffor. Att diskutera antal visningar i förhållande till kvalitet är ju naturligtvis fullständigt menlöst. Men den betydligt större, och minst lika vidriga eurodiscohiten Haddaway - What Is Love? har alltså visats drygt 3 miljoner gånger. Så vilka är ni som tvångsmässigt om och om igen se på Coco Jambo-videon?

( Det är en robot som ser på Justin Bieber och Lady Gaga, det måste vara därför de har runt EN MILJARD visningar, dock tror jag att de kommer att ha få visningar om tio år.)

Det är inte jag.

Jag länkades dit genom..

..den här Blümchen-låten (kör discoremixen istället vetja!) som på samma tema är riktigt underskattad. Hon är från Hamburg, men jag var fullständigt övertygad om att hon var från Bayern. Människor schamponerade i biltvätt liksom! BMW!

Uppföljning

I flera situationer hittills har exakt samma mönster upprepats.
Jag: Haha! En person som(det som är ovanligt att träffa på) i Laholm/Halmstad, det trodde man inte!
Replik: Nej.(paus). Men jag är från Kristianstad/ Malmö/ Ängelholm/ Skanör.(...).

I övrigt. HERRE - GUD vad många människor som ska fira midsommar på sanddynorna.
Ica Maxi på vägen mot Tylösand –det gick inte att RÖRA SIG inne i butiken vid lunchtid i dag...

Överlevnadsguide till Halland

Inklämt mellan "Storgöteborg", Småland och Skåne ligger Halland. Vida omsjunget av Per Gessle. Landskapet är också en mix av samtliga dessa delar. Man har mer Göteborg än Skåne som referenspunkt, trots att Skåne för många är närmare. Det här alltså västsverige. Många kända komiker är härifrån. Peter Wahlbeck samt Stefan & Krister för att nämna de som är lättast att komma på.

Trots att det här allmänt kan uppfattas som Sveriges kustlandskap nummer ett så ser man egentligen aldrig själva havet. Personligen får jag bitvis stora Karlskrona-vibbar i Halmstad. Likheterna är alltså att det handlar om residensstäder i mycket, mycket bonniga omgivningar. Det existerar alltså mycket nyfunkis, en högskola(med mycket nyfunkis), fräscha restauranger och affärer samt ett och annat likaledes fräscht nattklubbsetablisemang. Och, inte att förglömma, en vilja från invånarna att så att säga "hävda sig". Karlskrona vinner emellertid helt klart på poäng i och med att det är världsunikt i sitt kompromisslösa marina läge, och att man ser havet i stort sett oberoende av var man befinner sig i staden. "Nära vattnet" i Karlskrona är fem meter. Frågor på det?

I Halmstad ser man aldrig havet. Inte ens om man befinner sig ett trettiotal meter från detsamma. Det är alltid någon jäkla infartsled eller sanddyna man (ytterligare) ska förbi. Men det finns lika många fiskmåsar som gör allt de kan för att bajsa ner bilen, och väcka en på morgonen. Det här är Växjö by the sea. Frågor på det?

När jag träffade en exilande människa, som ursprungligen var från Danderyd, frågade jag om bra överlevnadstips i Halland.  Han svarade: skaffa dig en lokal pangpingla!

Enligt honom skulle man annars aldrig fullt ut kunna uppleva Sommartider Hej Hej- känslan, som landskapets hela fundament och existensberättigande vilar på. Här kommer kung av sand, nyfunkis och lokal pepparrotsproduktion!

Och då kommer man till frågan, hur ser man att det är just en lokal pangpingla?

Diskrepansen mellan pangpingla och ej pangpingla är enorm i Halland. Många människor, när de pratar om pangpingla, menar i själva verket en halländska. Lite gladare, trevlig dialekt, men ändå inte från vare sig Skåne eller Göteborg. Lägg till detta en härskande och småfascistisk solbränneideologi(det handlar i själva verket om att det inte finns så mycket annat att göra i Halland).  Å andra sidan, det här är västkusten. Oändliga långtradarkaravaner från fordonsindustrins underleverantörer dundrar oavbrutet fram och tillbaka på E6:an dygnet runt. Solen skiner sällan(trots att "bada" är hela landskapets existensberättigande). Mindervärdeskomplexet går parallellt norrut mot Stockholm och söderut mot Skåne.

I Blekinge skojar man om bristen på genetisk uppblandning på Listerlandet samt i Ronnebys utkanter. Här är det allvar, inte minst eftersom att ingen(Stefan & Krister då möjligen...) skojar om det, jag skojar inte. En påfallande stor och tydlig andel av befolkningen bär på en "funktionsnedsättning". Och en ovanligt stor andel av befolkningen ligger inte långt därifrån. Sedan finns den stora majoriteten som bara är västsverige rent allmänt. Jag börjar alltmer förstå han från Danderyd. Här kommer kung av sand, nyfunkis och konformitet. Midsommar på Tylösand. Undrar om man inte ska ta sig dit i rent studiesyfte?

Att ta tjuren vid hornen...

Och apropå brittiska festivaler. Morrissey ska alltså i sin nuvarande form (ja, den låten kan han ju "tolka", men varför då egentligen?), och på "prime-time" släntra omkring på Pyramidscenen i helgen? De flesta andra festivaler(i stort sett alla faktiskt) spelar ju inte så stor roll. De som var där och några recensenter konstaterar att det lite jolmiga eftermiddagsframträdandet i halvskugga antingen var bra eller dåligt. Men Glastonbury är tyvärr helt fel ställe att gömma sig på. Man måste nog vara i väldigt bra form och ha någon form av gameplan, eller i alla fall vara hyfsat övertygad om att man kommer att ro hem det.

Någon kuststad som de har glömt bort att stänga ner, eller Sundspärlan i Helsingborg i juli, det känns mer hanterbart just nu...

Nej!

Nej, inte Västkusten Andres! Hur kan man klaga på att ingenting rör sig framåt och samtidigt önska bort sig själv till Västkusten? Stagnationens hjärta.

Clarence



Vila i frid Clarence.
På något sätt känns det som om det var 25 procent av(det som är kvar av) USA som försvann, bara så där.

Jagar vadå på Västkusten

I min jakt på halmstrån efter saker jag gillar med Västkusten(typ Brännö serenad) kan jag faktiskt inte exkludera Amanda. Vi hade, i alla fall 2003, simultana hjärnor. Och hon är ändå en av de fåtal personer som jag ibland aldrig förstod någonting av det hon sa. MYCKET intelligent människa.

All my life!

Egentlgen hade jag tänkt skriva en överlevnadsguide till Halland, men det får bli vid ett annat tillfälle

I´ve been getting away with it aaaaaaaaall myyyyy liiiiiiife!

Många, många poänger har den gamle räven (eerhm..) i de där intervjudelarna.

DN, DN gamle vän...

Fy fan vad DN underkänner sig själva när de var och varannan dag, i flera artiklar måste hänvisa till Svenska Dagbladet. Jag vet inte, men överallt där jag har jobbat har det liksom varit skit i det om det innebär att du måste credda "huvudkonkurrenten". Under förutsättning att det inte är någonting som man helt enkelt måste skriva om, och inte får tag i själv.

C

Jag hoppas på Eskil Erlandsson. Politik är underhållning. Han och Juholt! Vilken dröm!

?

Allt är så tråkigt, så tråkigt(seriöst, det går ju inte ens att hitta någonting som, rent objektivt sett, inte är totalt ointressant och meningslöst). Och/Men någon har tydligen kommit på att återutge den här. Ladies, and gentlemen, we´re floating in space. Och det kan vi ju helt uppenbart likagärna fortsätta med. Ska det vara så här mediokert fortsättningsvis, alltså jag menar hela tiden(och då menar jag inte bara den svenska västkusten utan jordklotet generellt sett)?

Motsatsen till föregående inlägg

Visst är Fulfillingness´First Finale Stevies allra största stund?

Nu med anpassad spellista!

Nu är mitt tillstånd för övrigt uppdaterat med en anpassad spellista. Den magiska blandningen består av topplistan, tre låtar med Gyllene Tider, en låt med Marie Fredriksson, Bailando och en låt med Huey Lewis and The News. Den sistnämnda får väl anses som katten bland hermelinerna. Men jag har av någon anledning hört den två och en halv gång i offentliga sammanhang här. Och då kan det ju inte vara någon slump. Ett tips för att få samma känsla som jag har: När ni har lyssnat klart på spellistan, börja då om från början igen, och igen, och igen. Fortsätt så tills dess att skolorna drar igång, typ.

*mts, mts, mts*

Det finns en(1!!!) matbutik i centrala Halmstad. Vidare finns det en H&M, en Dressman och en galleria med ungefär tre butiker. Det finns en McDonalds. Vad resten av stan består av? Jo, det ska jag berätta. Uteserveringar, uteserveringar, en och annan inneservering. Och några ställen där dom spelar den här låten, den här låten, den här låten och Sommartider(Hej! Hej!) för människor som ser IDENTISKA ut. Och det är fortfarande JUNI(!!!)

Men herregud...

Jag ville bara tillägga att jag hatar västkusten norr om Hallandsåsen. Det är så in i helvete konformt och efterblivet att jag inte vet var jag ska ta vägen. Utfykter till (skånska rikemansgetton som) Båstad och Ängelholm framstår ju som riktigt uppfriskande och vitaliserande jämfört med platserer som Halmstad och Falkenberg. Jag klarar för övrigt inte av att höra en lokal människa till säga att Halmstad är en fin sommarstad. Det finns hur många likvärdiga städer som helst som är fina på sommaren, vilka också innebär att man slipper superklyschan Tylösand. Bada kan man för fan(och liksom nästan med fördel) göra vid Ängelholms havsbad. Där hade de precis rätt attityd. Naeej, köket är stängt, det enda vi serverar är Toast skagen(men vilken toast skagen sedan, redaktionens anmärkning). Turismen är ingen stor grej i nordvästra Skåne, fok kommer dit av sig självt ändå(men de lokala invånarna blir vansinniga om de konfronteras med skit). Det har varit ungefär likadant de senaste hundra åren.

Nanana+1

Halmstad är ett stort (men onekligen attraktivt) skämt på sommaren. Skillnaden mot Karlskrona är att Karlskrona är mer kompakt och mer genialt stadsplanerat(världsarv!), att det är längre sandstränder i Halmstad, men att man i Karlskrona tenderar att träffa människan som äger öjäveln som kräftskivan är på(en samling med riktigt långa och adliga efternamn). Men västkusten är västkusten. Det ska tydligen finnas brännmaneter här.

Sjung om alla år på Coop

En fördel med att ha vuxit upp där jag har vuxit upp. Man inbillade sig inte att man ägde världen i samband med att man tog studenten. Anledningen, inte så mycket jante som att man faktiskt hade sett hela samhällsskalan i stort sett varje dag i tre år. Hur gick det sen? Tja, lite bättre än för många andra. Men jag äger fortfarande inte världen.
Varför jag börjar tänka på det här nu? Tja, för att jag i dag har sett studenter som inte har vuxit upp där jag växte upp.

Den nya naturlagen

När det kommer en ny hårt marknadsförd skiva med en svensk etablerad artist i "P3-klassen" delar DN ut en femma.

Därmed inte sagt att Sagolandet inte är bra. För det är det överlag

Jahaja(HERREGUD!!!)/Varför spelar dom musik från Rumänien?

Det verkar onekligen bli ett URSTARKT år för fenomenet SOMMARPLÅGAN i år! Det är ju för fan BARA låtar ur den "genren" på Itunes topplista nu. Jag menar en hyfsat normal sommar(typ förra året, då var ju "sommarplågorna" enligt de flesta inte ens plågsamma utan bra) hade kanske Timbuktu, Birds och kanske någon annan typisk P3-låt haft en chans på en pallplats.

Jag konstaterade ju redan i mars att så mycket hål i huvet som det här är, så mycket hål i huvet kan det nog inte bli. Och trodde väl därmed att den skulle bli svårslagen, trots att den kom så tidigt.

Sedan kom ju som bekant den här och den här.

Men jag tror faktiskt att den här tar röset! Herregud, herregud, HERREGUD! Jag vet inte HUR många gånger jag hörde den i helgen.

Dessutom det här, det här och hela den där Maggio-skivan som har pågått överallt hela tiden sedan den kom ut. AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!
Det här har nog till och chansen att slå alla sommarplågeårs moder 2004(Hej, hej Monika, Tröjlåten OCH "Majahi majaho!" bara för att nämna några från detta "guldår").

Herregud

Jag vill bara poängtera att jag skrev gårdagens pesimistiska inlägg INNAN jag läste det här.

Och nu vaknar vi...

Ja men lägg ner den där Disciplinnämnden då! Det är ett skämt! Alltihop ett skämt! Fatta!!
Upprätta ett tydligt och inte minst rimligt regelverk(förtydligande, alltså inte en svajande instans som tar rakt igenom godtyckliga beslut på tveksamma grunder)

Utterly, utterly depressing

Jag har inte, och har aldrig haft några större problem. Men nu är allting bara så jävla tråkigt hela tiden. Om man på 90-talet lyssnade på My Bloody Valentine så är man i dag helt säkert informationschef i Båstads kommun(denna märkliga uppfinning som jag allt eftersom blir alltmer varse här nere). Allt är skit, hur fan står man ut? Finns det någon anledning att vara optimistisk? Svaret är nej. Ingenting kommer någonsin mer att bli intressant. Och om någon är intresserad av att sätta emot så är ni välkomna, ni bedrar bara er själva.

Ut med Lagrell, in med en åsna!

Det var längesedan det var tillräckligt

Jag kan för övrigt(utan att sympatisera med hela "dagordningen") sätta båda mina armar på att "styrelsen" i AIK:s (ö)kända "huligangruppering"  har en högre genomsnittlig utbildningsnivå än styrelsen i fotbollsförbundet.

Avdelning. Vi har varit tysta och alldeles för PK alldeles för länge nu. Inavel är inte, och kommer aldrig att vara en merit(Hej, Lars-Åke, du ska bort!).

Heja Moldavien!
Kom igen Finland!

Vem behöver Stefan och Krister när vi har Svff?

Ut med Lagrell och in med en åsna!
Heja Moldavien!
Kom igen Finland!

I övrigt: Livsmedelsutbudet i Halland. Undermåligt. Ej frysta färdigrätter, även på Coop Forum, är reducerat till "räksmörgås". Vilket i och för sig är gott. Men inte jämnt. Däremot så är det ju som man har misstänkt. Det här är det hårdast grillande lanskapet i hela Sverige. Det som inte är fryst, ska grillas.

Över och ut!

Upplysningsvis

Fyra dagar tog det innan jag hörde den första Gyllene Tider-låten i Halmstad. Och då:
1) Har jag levt en mycket tillbakadragen tillvaro hittills, utan att aktivt uppsöka ställen där man sannolikt riskerar att höra dem.
2) Har väl sommaren inte ens börjat än...
3) Är väl GT i det närmaste astronomiskt inaktuella på alla möjliga sätt just nu...

Lady Gaga på pricken

Jag har suttit och läst igen lite Jan Gradvall-texter.
Och jag får väl konstatera att han i sin recension verkligen lyckas "naila" Lady Gaga. "Samma kreativa stim som Elton John i början av 1970-talet" håller jag naturligtvis inte med om. Men den föregående analysen var verkligen spot on.

Dessutom en jättelång och mycket bra text om staden Manchester...

Jag är mållös

Framsteg nås inte genom krigsföring utan genom kompromisser, och jag håller ofta inte med de mer dogmatiska supporterdebbatörerna. Men nu hoppas jag att AIK och Djurgården bryter sig ur det svenska seriesystemet och tar med sig IFK Göteborg, Malmö FF och eventuellt något lag till som har publik på matcherna, så får vi se hur mycket "produkten" allsvenskan är värd utan dessa klubbar. Det här är ju helt absurt.

Svenska Fotbollförbundet(sic!) är det här landets största skämt. Alla kategorier inkluderade.

Det man i alla fall kan kräva är väl att de upprättar en lista med "förbjudna ord på läktare" så att folk vet vad som kan rendera i böter. Men om de skulle göra det skulle de antagligen själva första den obeskrivliga absurditeten i det hela. Men så långt är de inte kapabla att tänka. Frågan man bör ställa sig är om de är kapabla att tänka över huvud taget?


RSS 2.0