"Folk blir dumma i huvudet"

Men herregud! När blev det egentligen legio för folk att följa upp midsommaraftonen med en nästan lika omfattande fylla på midsommardagen? Så ni står vid en busshållplats och skrålar White Stripes tidig midsommardagskväll? Vad gjorde ni då igår runt midnatt? Trelitersboxen med rosévin uppfanns för övrigt inte för att man skulle dricka upp alltihop på en gång, tvärtom! Om man planerar att dricka upp vinet vid ett och samma tillfälle passar det mycket bättre att köpa en flaska. Det är oftast bättre viner dessutom. Och alltihop i ett väder som hade beskrivits som ganska bra om det HADE VARIT I APRIL!

En annan grej som är mer utbredd i västsverige är att om människor har bestämt sig för att det är sommar så är det jävlar i mig sommar! Är det juni så ska jag vara jättesolbränd och ha KJOL/SHORTS på mig, även om termometern visar närmare tio än tjugo grader.

Helgens hjälte är naturligtvis Göran Lekander, länsvakthavande kommisarie i Dalarna.

– Åh, herregud, sammanfattade länsvakthavande kommissarien Göran Lekander i Dalarna läget tidigt på midsommardagens morgon och förtydligade:

– Folk blir dumma i huvudet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0