Försenat byte

Okej, nu får det räcka med fördröjningseffekter och jobbiga modetips, det har egentligen räckt länge nog som det är.
twd01.wordpress.com är den här bloggen från och nu

Rangordning av bonnighet, minst bonnigt först

1) SM i hastighetsplöjning
2) Traktorpulling
3) Folkrace
4) Melodifestivalen sedan seriesystemet infördes
5) Estetiken som omgärdar allting i SM-slutspelet i ishockey som inte är AIK. Herregud! Eller som Arto Blomsten uttryckte det i tv-sändningen av Luleå - AIK. "Jag fick gåshud när Luleå kom ut genom björngapet".
Ehh, okej...
Herregud vilken "us against the world(hockeysverige), FUCK YOU"-känsla man får när man är med i det här. Ta era djurnamn och "upphottade" nationalsång och dö gärna, tack på förhand!

Vilket High Chaparral-land det här är innerst inne ändå.

Kul! (relativt sett)

Känner mig lite stel i både kropp och sinne, jag är trött på årstider.  Kul med Lionel Richie i Skavlan imorrn! Jag hatar i och för sig Skavlan och Norge, men jag vill inte sträcka mig så långt som att skriva att jag hatar Lionel Richie. Han har förföljt mig genom åren.

Från Henrik Schyfferts entusiastiska utlottande av Lionel Richie-biljetter, via upplysningen om att han blev utsedd till "världens vitaste neger", via upptäckten att han(Lionel! "Världens vitaste neger"!) i och med Commodores bidragit med några(inte jättemånga) riktigt bra låtar till musikhistorien, via Simple Life, till dess att han stod där livs levande framför mig! Och jag kunde bara tänka på det här med världens vitaste neger, och undra var tusan jag hade hamnat någonstans egentligen.

Vi behöver mer, inte mindre, sånt!

Men det är 2012, och vi refererar vad människor skriver på Twitter, och låtsas som om att det inte är fullständigt värdelöst och ointressant.

SVT är det ängsligaste som finns

Nya Aktuellt är Kalle Anka. Synd på det som tidigare länge var Sveriges bästa nyhetsprogram. Känns som att titta på något fattigmans-CNN för tio år sedan, och på något konstigt språk, förslagsvis svenska.

Hobbysociologi den 3 mars 2012

Det roligaste som finns, jo nästan, är en Oskarshamnsbo som genuint avskyr Kalmar. Och liknande. Spänningar inom länen. Det här är någonting som jag har blivit varse på senare år. Under min uppväxt fanns vad jag kan minnas ingenting av det här. Ungdomar från de olika kommunernas miljonprogram slogs en del. Var man från kommunerna norr om Stockholm hittade man dåligt söder om stan, och vice versa. Men så där våldsamt engagerade var vi aldrig, är fortfarande inte...

Men "ute i landet". Oj oj oj! Det finns visserligen, och har alltid funnits, en viss antipati mot huvudstaden ute i landet. Men den är lite på en annan nivå. Det verkar ha vuxit fram en konsensus om att det är lite larvigt och ociviliserat att hata Stockholm bara för sakens skull(dessutom har väl folk varit där på besök och känt sig som hemma i och med att många pratar samma dialekt som de själva).

Spänningarna mellan olika länsdelar däremot. Från ett delvis utifrånperspektiv är det ju här för mig fullständigt obegripligt med en del Ronnebybor och sölvesborgares agg mot Karlskrona. Varför då liksom? Det här verkar finnas i hela landet – med länens residensstäder som måltavlor.
En kommentar till en artikel i Barometern, som handlar om att befolkningen i Kalmar län minskar illustrerar egentligen fenomenet väldigt bra:
Problemet med kalmar län är att kalmariter tror sig bo där allt kretsar runt, dom tror dom  bor i en gigantisk storstad och allt utanför är smått och då kommer man ingenstans. Kalmar är en skitstad egentligen, blåshål, taskig dialekt massor med muppar. Kolla sen övriga länet, Oskarshamn, härlig skärgård, trevliga människor, urusla politiker,bra arbetsmarknad, sen har vi västervik, otroligt härlig skärgård, bra politiker, skön dialekt, dålig arbetsmarknad. Så egentligen borde allt ligga i Oskarshamn, det är centralorten i länet.

Men är det inte så att det här har eskalerat i takt med att residensstäderna har fått sina högskolor, lattemuggar, vimmelbildsfotografer, multiarenor, nöjesmagasin och överetablering av frisörer?

Det är lätt att göra narr av folk som "försöker". Jag brukar själv sysselsätta mig en del med detta. Och när nu Oskarshamnsborna, Ronnebyborna et al. ser detta på närmare håll, i sitt eget län, så omdirigerar man sitt agg från huvudstaden i landet till huvudstaden i länet.

En sorgens dag

Efter detta är jag rädd att det aldrig mer kommer att gå att använda mitt favorittecken – tankstrecket. Det här var tankstreckens jävla tankstreck! Vilken vändning!

Knappa månaden kvar nu, tills det inte alls är länge kvar




RSS 2.0