Detta fält måste fyllas i


Men det är ju strålande!

Vilket fantastiskt förslag! Jävla dåre till makalöst fegt kräk den där Papandreou är! Han är för i helvete(tyvärr) folkvald för att kunna företräda landet. Det innebär en del tuffa beslut. Han är ju rimligtvis ändå den grek som har bäst insyn i hur förutsättningarna ser ut. Fegast möjliga utväg är att tillkalla en folkomröstning i den här situationen! Det finns en uppenbar risk att grekerna väljer ett alternativ som de själva och alla andra djupt kommer att ångra.

Nästa säsongs deltagare avslöjade redan nu

Vi är oerhört stolta över att redan nu kunna presentera vilka som får äran att vara med i nästa års säsong av Så mycket bättre!








Hallå!!!!!("Taken by surpise, I can´t believe my eyes")

Har kvällstidningarna glömt bort att Så mycket bättre!(!!!!!!!!!!!!) börjar på tv ikväll? Vad är det som har hänt?(!!!!!!). Knappt en artikel har jag sett på nätet ännu?(!!!!!!!!!!!). Har de helt slutat med att skriva inför-artiklar om tv-program? (Den här iakttagelsen kommer man väl kanske få äta upp imorgon, misstänker jag)
Jag gillar i och för sig (NOT!) artikel/krönikergenren "det här var på tv igår och/eller så här tycker JAG om det som var på tv igår". Svensk journalistik i ett nötskal. Jaha? Jaja. Via den tappra, stora morgontidningen som ju, om man ska vara lite snäll, inte direkt är "uppe med tuppen" alla gånger nås jag av chockbeskedet att Laleh ikväll ska göra en LÅNGSAM version av Just nu!(!!!!).

En långsam version av Just nu!(!!!!!!!!!!). Vad fan är detta?(!!!!!!!) Jag kommer ihåg när jag som sjuåring(?!) var på Rocktåget 91(?), då gick den så snabbt att man knappt hörde vad det var.(Ett franskt snabbtåg?) Överljudshastighet.

Allra bäst är ändå de här engelska versionerna Ledin har gjort av några av sina allra största hits. DIREKTÖVERSÄTTNING(!!!!!!) OmgOmgOmg!!!!!!!!!!!!!

Bygg nytt ljust och fräscht! Jippie! Alla blir 50-talsglada!

Pelé vann ju visserligen sitt första VM-guld där som 17-åring. Men det är väl ändå klart att vi ska riva arenan som Fifa har utsett till en av de tio mest klassiska i världen!
Det här är ju Eventmiffo-landet! Att säga att det här landet föraktar kultur är för enkelt och dessutom osant. Sanningen är snarare att det här landet förnekar sin egen historia. Det går igen överallt hela tiden. Om man inte är intresserad och tar reda på saker själv så får man inte veta någonting om Sverige! Sanningen är också att väldigt många av de som sitter på höga positioner i till exempel fotbollsförbundet har en beklämmande låg bildningsnivå.


Hur tråkig världen än är har Damon alltid nåt på gång

Jag fick just en väldig längtan efter att bo i London.

Liksom köpa Time Out. Se att det där är. Plock upp Oyster Card ur fickan och åka dit.

Det var bättre förr, fast då fanns ju inte Youtube


Är till och med det här lite för bra?

Klimatet i den berömda musikaliska mittfåran är så klart beklämmande nuförtiden. Det har nog faktiskt aldrig varit så illa ställt. Ett tydligt tecken på det är att jag börjar fundera på om den här synnerligen lättsmälta partyrullar-remixen faktiskt inte är lite för bra för att de som den främst riktar sig till ska kunna ta den till sig. Mina invändingar till om det verkligen blir en jättesuccé är att den vare sig innehåller house inom citationstecken(David Guetta typ) eller röstförvrängning.

Bli delägare i Knossos!

Kan de inte sälja Grekland på någon form av exekutiv auktion?
Jag kan tänka mig att man kan få köpa andelar i landet. De med stora finansiella resurser kanske kan köpa till exempel hela vulkanön Santorini(alltså mytologins Atlantis). Vi andra som inte är beredda att lägga ner så mycket pengar kanske kan nöja oss med en stenbumling från den minoiska kulturens centrum – Knossos. Andra intressanta platser kan vara havssköldpaddornas Zakynthos, 1980-talet Ios och den exklusiva bögön Mykonos.

Snälla ni!

Sluta använda orden "YOUTUBESUCCÉ" och "TWITTERSTORM"!

Det är så in i helvete obeskrivligt patetiskt.

Arrivederci! Per favore!?

Kan inte någon domstol ta sitt ansvar och omyndigförklara Silvio Berlusconi? Hans omdömeslöshet är nu nämligen inte bara förödande för hans eget land, utan också ett hot mot den lilla stabilitet som finns kvar i världen.

Konsert inrikes och en skiva från helvetet

Och apropå konserter. Det här är väl antagligen i teorin den mest intressanta konserten på svensk mark under hösten. John Cale ska spela i Stockholm också, men där blir det utan operaorkester och utan Paris 1919 i sin helhet. Vilket ju är själva orsakerna till att det blir intressant i Malmö.

Och apropå Velvet Underground. Är det någon som har hört Lou Reeds nya skiva med Metallica? Är den bra?

För tydlighets skull. Jag har hört skivan...

Besvikelse och tomhet

Bajen förlorade inte. Bajen vann efter att ha spelat mot en tvåbackslinje i en halvtimme. Helt otroligt. Så otroligt dåligt av Ängelholms spelare att inte göra mål på Bajen. Bajen, denna definitionen av luffarförening som i glädjeyra stormar planen efter att med nöd och näppe ha klarat sig kvar i andradivisionen.

Det viktiga är att Bajen förlorar

Med tanke på temat i den senaste tidens inläggsdiarré här skulle man kanske kunna tro att jag bryr mig om hur det går i morgondagens fotbollsderby i staden Manchester. Ingenting kunde vara mer fel. Jag skiter rent emotionellt fullständigt i alla fotbollslag som inte är AIK, eller det lagets mest klassiska antagonister. Det finns ingen anledning att vi ska bry oss om Man City, Man United, Real Madrid, Barcelona, Milan eller Bayern München. En vis man(nåväl...) sa en gång att om man sitter i Kiruna och håller på Barcelona, då kan man ju lika gärna gå ut i skogen och hålla på valfritt träd.
Det Tipsextra-nostalgiska från DDR-Sveriges glansdagar i början på 80-talet kan få viss dispens. Men idag finns det INGENTING charmigt över den engelska högstadivisionen. Om man har vuxit upp i eller omkring Manchester och på så sätt har en förankring i fotbollshistorien där(snacket på skolgårdar och arbetsplatser etc.) så kan jag förstå om det känslomässiga ändå kan slå ut känslan av hokus-pokus förvandling som Man City har genomgått med delvis riktigt, riktigt fula pengar. Men om man inte är typ barn och är svensk, kines, ryss, indier eller någonting annat och precis har börjat hålla på Manchester City, då ska man tamejfan skämmas! Patetiska nollor! Luft! Ingenting!

Visionen ska vara att AIK(eller MFF, IFK eller vad man nu håller på) ska kunna spela som, om kanske inte Real Madrid eller United, så i alla fall som de bästa holländska lagen som vi nu utan anledning skeppar iväg de bästa allsvenska spelarna till.

Det viktigaste den här fotbollshelgen är alltså att Hammarby förlorar och får spela ett ovisst kval för att klara sig kvar i Superettan.

En grej till. Manchester United främsta rivaler är INTE Manchester City och INTE Arsenal. Det är möjligen inte ens Liverpool utan kanske Leeds...

Support your local team!

Sammanträffande



Stone Roses-helgen i Manchester sammanfaller med finalhelgen i Fotbolls EM i Polen och Ukraina. Det är väl bara att hoppas att det förutom Sverige även går bra för England. We´re singing for England....

Den sista invändningen

Åtskilliga andra befarar att hösten, vintern och våren innan den 29 juni 2012 kommer att bli en enda lång retrokarneval i Happy Mondays anda. Jag fattar ingenting. Jag lever mycket hellre i 1989 än (det astråkiga) 2011 fram till dess att det blir sommaren 2012. De roligaste dagarna och nätterna jag har varit med om har samtliga haft en kraftig musikalisk slagsida mot den absoluta sluttampen av 80-talet/90-talets gryning.

Påståenden, och svar...

Det vanligaste gnället på internet från personer som inte har köpt Stone Roses-biljetter i dag(i fet stil, med mina svar ofetat).

1) Stone Roses var kända som ett ytterst ojämnt liveband när det begav sig.
Ja. Bland annat det ökända debaclet i Reading 96 brukar här vändas emot gruppen. Någon upprepning av detta tror jag dock inte att det blir fråga om i sommar. Det här är ju orginalsättningen tillbaka tillsammans. Dessutom: En av de ändå positiva aspekterna med dagens musikklimat är att det inte finns utrymme för några fullständiga fiaskon i konsertsammanhang. Bandet kommer att vara minst "okej" när det är dags. I bästa fall blir det som med Blur för två år sedan – att de låter bättre än någonsin kanske just på grund av att de har varit ifrån varandra ett bra tag. Stone Roses är inte heller Rolling Stones-gamla. De är i den åldern när man inte kommer undan med, och det inte heller är charmigt, med ett fiasko. Därför kommer de att skärpa sig.

2) De har bara gjort två skivor.
Ja, där den första skivan är i paritet med andra "mycket betydelsefulla" gruppers "Best of", med det undantaget att det är en och samma skiva som sitter ihop.

3) Första skivan är överskattad.

Ett påstående med både hängslen, livrem och säkerhetsbälte på. Ett album som vid flera tillfällen har utsetts till det bästa genom tiderna kan man så klart hävda är överskattat, och detta enbart på grund av att man själv inte håller med "oppinionen". Jag tycker inte att skivan är överskattad. Jag har själv utsett den till, inte den bästa någonsin, men väl den näst bästa från 80-talet.

4) Andra skivan är en katastrof.
Här kan vi snacka ett oreflekterat, osjälvständigt och ryggradsmässigt statement. Man kan kanske hävda att den är en katastrof om man ställer det i relation till förväntningarna som fanns på den efter första skivan. Det gick bara inte att följa upp den. Skivan är mycket bättre och mer orginell än så otroligt mycket annat i dag. Den är inte helt fantastisk och inte jättedålig.

5) Andra skivan är underskattad.
(det här är ju förvisso inget gnäll, men ändå en halv missuppfattning i mitt tycke)
Det är den väl egentligen inte heller längre. Många människor delar ändå den uppfattningen jag redogör för under punkt fyra ovan. Under återföreningsturnén gissar jag att det kommer att vara nästan lika öronbedövande allsång på Tightrope som på Made of Stone.

6) Ian Brown är ingen lysande sångare.

Ehh, kanske får han hjälp av publiken? (Det är i Manchester for FFS!)

7) Jag kunde inte bry mig mindre om Stone Roses återförening. De introducerade mig visserligen för en massa annan bra musik, vilket i alla fall är något bra.
Gääsp! Jag lyssnar också på annan och mer "avancerad" musik i dag. Den här människosorten finns det alldeles för många av. Det jag saknar i dag, i jämförelse med inte minst 90-talet, är att riktigt bra musik också kan vara riktigt stor. Alltså bryta sig ut ur de aktuella subkulturerna och in som diskussionsämne i etermedia och på den övre halvan av topp 40. Stone Roses är, inte minst i dag, allt detta.  Herregud, 225 000 biljetter på en timme! Det snabbast säljande musikevenemanget i Storbritannien någonsin! Och det är inte Lady Gaga. Det är gruppen som banade väg för Blur, Suede, Oasis, Pulp et al. innan de egensinniga grupperna plötsligt och oväntat blev jättestora i mitten av 90-talet.

(8) 21 100 pund(det fanns faktiskt någon som bjöd det på fredagseftermiddagen. Liam Gallagher?) för en biljett på Ebay till lördagsspelningen är lite väl dyrt, när biljetten kostade 55 pund i inköp.
Här är jag beredd att hålla med.

Edit: OCH DET VAR ÄNDÅ INTE VÄRST! VAD BLIR DET 12 MILJONER KRONOR? KÖP ETT HUS ISTÄLLET! NEJ! KÖP FLERA HUS!


De där två sjuka buden ska kanske tas med en grusgrop salt ändå. Några är helt säkert på skojhumör, eller sura på överpriser för biljetter de själva misslyckats med att få tag på.

Tredje gången gillt!

Haha! Efter att de mirakulöst nog lyckades sälja 150 000 biljetter på 14 minuter trots att samtliga återförsäljsningssajter samtidigt krascahde så lade de upp en tredje konsert á 75 000 platser, som jag nu otroligt nog har lyckats strula mig fram till att få en biljett på! Stone Roses ska ju naturligtvis ses i Manchester och inte i något förminskande icke-sammanhang abroad.


Biljettsajternas servrar är inte Made of Stone(höhöhö)

Det går ju jättebra att komma in på alla de sajter som säljer Stone Roses-biljetter(sagt med en ironi som får hela 90-talet att blekna).

Så här står det konstant på den enda som inte helt verkar ha crashat:

We’re experiencing high demand. You will be automatically directed to the page requested as soon as it becomes available. Thank you for your patience.

Tack själva!

"Hur kan vi följa upp det här?"

Ibland måste man bara älska Aftonbladet.

"Fakturaköpare"

Det blir mer nutida Gbg-autentiskt när Blåvitt får sina pengar av såna här goa gangsters. Prioritet Finans – bara namnet fullkomligt OSAR connections med motorcykelgäng och penningtvätt. Affärsuppgörelser i tyska bilar på dimmiga parkeringsplatser på Hisingen.

Alltså Gothia Towers räkmacka, Eventstaden med Bobby Jean på repeat och Lisebergskaninen finns ju också. Men det är ju mer av någon febrig drömkuliss, har jag alltid tyckt. Jag är dock i en minoritet. En majoritet av svenskarna tror att Göteborg är så på riktigt.

The third summer of love?

Så enligt en pågående presskonferens i London kommer det bli två jättekonserter i Manchester 29 och 30 juni nästa år, följt av en VÄRLDSTURNÉ och dessutom NYTT material med Stone Roses.

Ett tidigt tips från mig är då att Stone Roses står (typ) näst längst upp på Way Out West-affischerna nästa sommar och dito Glastonbury samt Roskilde.

Jag är mållös

Genialt!

Om det där kommer att tillkännages i eftermiddag kommer jag ju dock naturligtvis omedelbart att försöka få tag på biljetter. Man ska gå till ursprungskällan om man är på jakt efter konsertmagi. Det vi får i Skandinavien är tyvärr bara att beteckna som gruppers re-writes på sin egen musik, för att tala journalistspråk. Alltså inte covers utan just re-writes. "Vi återförenades för sex månader sedan, och nu verkar någon ha bokat in oss på en tidig kvällsspelning i Slottsskogen där ingen egentligen bryr sig..."

Far jag kan inte få upp kokosnöten som sitter på halsen!

Då utgår jag ifrån att klubbarna får bestämma hur många poliser de tycker är nödvändigt att ha på arrangemangen?

Jag utgår också från att Stureplansgruppen betalar bevakningen av Stockholms city VARJE natt. Det lär bli dyrt...

Nej men helt allvarligt. Vilket samhälle vill vi ha? Ett som bara styrs av populism och/eller ogenomtänkt politisk korrekthet? Grattis Sverige! Nu är det här, Idiotsamhället.

Goa och glada

Goa & glada är de allt de där Blåvitt...

Fyrverkerier



Vid den här tiden på året tar Ministry of Truth inte längre bort Glastonbury-videor från internet. Alltså, Beyonce betyder väl just nu för mig personligen ungefär lika mycket(i själva verket mindre...) som Spice Girls gjorde under sin mäktiga turné för ett drygt decennium sedan. Det vill säga, inte så överdrivet mycket, annat än att det är mäktigt att se militära stormakters elitarsenaler av studiomusiker och scenograger sysselsatta till max. Men jag har ju som bekant en ohälsosam fetisch för de här nu stannar världen showerna på Pyramid-scenen. Eller för att förtydliga: Om det här hade varit i låt säga Borlänge eller Göteborg så hade väl effekten varit uppskattningsvis cirka 17 procent av det som nu blev totaleffekten i England. Det är liksom det som är grejen, oavsett hur mycket fan man råkar vara av själva headline-akten.
De 100 procenten alltså...

Det finns (tydligen) inget stopp!

Okej, det här har man ju läst om hur många gånger som helst. Men så här borde man inte få skriva utan avdrag på lönen:

For fans of the late 1980s Manchester music scene, rumours of a Second Coming of the Stone Roses are exactly What the World is Waiting For.

But, even as excitement builds around one of the most hotly-anticipated reunions in music, some are already dismissing it as Fools Gold.

Stilistisk smaklöshet när den är som värst.  Ja, okej du är välbekant med Stone Roses repertoar. Vilket inte är mer än vad man kan förvänta sig av någon som skriver om populärkultur, inte minst på de brittiska öarna...


Om en (osannolik) återförening skulle bli bra? Omöjligt att svara på egentligen. Det hänger ju allt som oftast på huruvida de inblandade gör det för att de tycker att det är kul eller (bara) för de berömda pengarna...

Trams!

Att den här diskussionen(i kommentatorsfältet) alltid dyker upp i anslutning till att någon nämner Beach Boys. Pet Sounds är ett mästerverk. I övrigt finns det ingenting mästerligt över Beach Boys. Om man nu verkligen vill döda den här diskussionen:
Hur många börjar automatiskt att älta Beach Boys när någon har snackat Beatles? INGEN!
Och vice versa?
ALLA!
Alltså: Pet Sounds är lika bra som Revolver. Men efter denna jämförelse är det helt TOMT på Kalifornien-sidan. Detta betyder att Abbey Road, White Album, Sgt. Pepper, A Hard Days Night, Rubber Soul spelar mot öppet mål. Hela dan, varje dag. Jag är inte någon Beatles-fundamentalist och detta är FAKTA ingen subjektiv bedömning. Köp INTE Smile-boxen. Det materialet är nämligen ganska mediokert. Anledningen till att det inte gavs ut är att Brian Wilson enligt egen uppgift inte skulle orka med jämförelserna med Beatles nyligen släppta Sgt. Pepper´s Lonely Heart´s Club Band.

Jag är egentligen pigg, men blir bildligt talat så trött...

Det kanske är bäst att tillägga att det inte spelar någon som helst roll vem som leder Sossarna i det skick partiet är i dag. Hur kan man ha suttit i opposition sedan 2006 och knappt kommit på en enda idé som ens låter lite intressant?
Jag läser också i DN att den enda svenska partiledare som verkligen skulle behöva bytas ut, för partiets och Sveriges bästa, sitter säkert. De är alldeles för artiga och har alldeles för mycket så kallat folkvett de där folkpartisterna. Det är ändå det partiet där det antagligen sitter flest intelligenta människor per capita, och som skulle kunna komma med en del progressiva och intressanta idéer som inte nödvändigtvis måste vara antingen en höger eller vänstersväng.

På det stora hela är människor i dag alldeles för(och ganska obegripligt) naiva. Till er som trodde att Barack Obama själv skulle kunna förändra världen, och till er som tror att Facebook bara vill er väl – tyvärr alltså. Världen är inte svart och inte vit, i den meningen kommer den alltid att vara grå. Tyvärr alltså...

"Hamma, hamma, hammar-by!"




Några klassiska Hammarby-klipp att mysa med så här när klubbens fotbollslag precis har förlorat mot Värnamo i Superettans bottenstrid. Jag undrar just vad den upprörde supportern ovan har att säga nu. Jag menar katastrof, från början till slut var ju ändå när de var på ett historiskt sällsynt besök i allsvenskan. Få saker... nej förresten INGENTING är så roligt som "Bajen".

"Skuldstormen, svartmålar vi för mycket?"

Jag lyssnar på Studio etts specialsändning om Skuldkrisen. Kort sagt. För er som inte har några fasta obelånade tillgångar kommer det att gå åt helvete(pengar räknas inte, eftersom att förtroendet för dessa alltmer urholkas). Världen kommer att bli som i en av mina favoritfilmer Blade Runner. Två parenteser här:
1) Vad mycket roligare det hade varit nu om det hade funnits flygande bilar i stället för mobiltelefoner! Nåväl, det är ju några år kvar till 2019 när filmen utspelar sig. Men det kommer alltså (tyvärr) en uppföljare till Blade Runner snart. Alltså en till film, förutom att världen kommer att bli precis som i den första filmen, minus de flygande bilarna.
2) Man bör ta ansvar och stödja Grekland. Greklands svar på en korsning mellan Ennio Morricone och Brian Eno är Vangelis som har gjort soundtracket till denna just nu högaktuella framtidsdystopi.

The world began in Eden, and ended in Los Angeles

Eller kanske blir det som Mexiko som det beskrivs i Roberto Bolaños framtida klassiker 2666(som jag nu håller på och läser). Mexiko är redan där, vi är på väg dit.

DRÖMJOBB(fortfarande i P1): "Utvidgninskommissionär" i EU. Vad skoj att hålla på och förhandla med(och bli blåst av) gamla skurkstater i deras jakt på konstgjort välstånd!

ORDER(med anledning av P1): Ta aldrig bort sjövärdersrapporten! Det är poesi. Norra Kvarken. Nordvästlig vind, framåt eftermiddagen ökande. Mest god sikt. "Vattenståndsuppgifter" Omg!

En knubbig och lat robot?



Britney Spears är så långt ifrån mig det över huvud taget går att komma. Det är på den nivån att jag inte ens kunde tycka att hon var snygg för drygt tio år sedan(när hon och jag var tio år yngre). Jag hatar hennes röst och hur hon sjunger. Ingen av de låtarna hon har framfört genom åren har ens letat sig in som någon så kallad "guilty pleasure"i min musikkonsumtion. De allra flesta nuvarande eller före detta världsstjärnor kan man i alla fall hitta någonting sympatiskt hos. Men hela konceptet Britney Spears saknar finess och var från första dagen ett steg tillbaka i populärmusikens utveckling. I dag, som alltid, återfinns hennes röst oftast i sammanhang där det inte spelar någon som helst roll vad det är som låter. Inbäddat i supermodern produktion där den svaga rösten är av totalt underordnad betydelse. I dagen supersnabba medieklimat kan man relansera i stort sett vad som helst(till exempel en uträknad Britney). Detta eftersom att det knappt för någon spelar någon roll vad det är som låter. Och om du nu nödvändigtvis måste nå även de som bryr sig om vad det är som låter:
Ta kontakt med någon hipp remixare som kan ge låten en extra hård electrotvist, alternativt lägga lite vågskvalp på Britneys röst och du kan vara säker på att låten förekommer även i de mest hippa virtuella sammanhangen.

De senaste dagarna är jag dock för första gången någonsin intresserad av Britney Spears. Orsaken är sågningarna av Skandinavien-spelningarna på hennes Femme Fatale-turne. En "knubbig och lat robot"(!) tyckte man tydligen i Danmark. Till och med Anders Nunstedt som nuförtiden oftast älskar(i texterna i alla fall...) sådana här menlösa skitshower delar ut en ynka geting till Malmö-spelningen. Därför är jag nu sjukt sugen på att se framträdandet i Globen på söndag. Om det hade varit något lägre biljettpriser så hade jag nog tagit mig dit för att bevittna denna  möjligen historiskt usla turné. Inte på grund av någon skadeglädje, utan helt enkelt för att jag tycker att sånt här är kul. Det kan vara populärkulturellt allmänbildande för framtiden. Ingen kommer ihåg(allra minst jag) de ganska bra konserterna. Jättebra eller jättedåligt ska det vara!

"Shoot away an arrow and then paint a bullseye around it"

Jag såg precis en Brian Eno-dokumentär från BBC, som verkar vara något år gammal eller så. Det kan vara bra att titta på, inte bara om man som jag är beundrare av Eno, utan också om man vill få en inblick i lite vad som skiljer ett geni från normalbegåvade människor.

Del 1

Del 2
Del 3

(SSSSSSSSSSssssszzzzzzzz)

Okej, jag tar tillbaka nedanstående inlägg. Det blev ju riktigt drevigt även kring den gode Juholt. Men varför i jösse namn(för att tala Johult-språk) håller man på och krishanterar så dåligt, och dessutom via Facebook?! Så vem ska ta över då? Marcus Birro är så klart alltid ett aktuellt namn oavsett vad saken gäller. Men i de socialdemokratiska så kallade "egna leden" ser det ju tunnare ut än kanske någonsin tidigare. De flesta som är någorlunda profilerade har på ett eller annat sätt bränt ut sig i den tidigare Persson-administrationen och/eller efterföljande Sahlin-debaklet. De uttalade sossar som är drivna och framåt orkar inte hålla på och harva i själva partiet längre, vilket är förståeligt med tanke på vilken soppa det verkar vara. Och återväxten är dålig. Anledningen till det? Att göra karriär inom Socialdemokraterna är inte längre det lättaste sättet att skaffa sig makt på i Sverige.

Nej. Få något framgångsrikt och oförstört kommunalråd att ta sig an uppdraget.

Och ja. Jag har räknat bort Juholt. Helt.

När jag ändå är inne på det. Att inte vara med i Agenda-debatten var så klart ytterst, ytterst patetiskt. Med en ännu sämre förklaring till beslutet.

Klockren analys

Lena Melin är verkligen "spot on" här. Genom att vara gullig gubbe med frivillig eller ofrivillig retro-töntstil kommer man undan med nästan vad som helst. Jämför det med allmänhetens och medias fördömanden i samband med de olika kontroverserna kring allt vad Sahlin företog sig. Och Arkelsten, Schenström, Schyman etc. Vissa, som Maud Olofsson, behövde ju inte ens göra något egentligt fel för att "drevet" skulle gå...

Men bortsett från det är frågan om Socialdemokraterna mår bra av att ha en partiledare "från förr". Jag är mycket tveksam...

ÄNTLIGEN!



Tomas Tranströmer! Mycket välförtjänt!

Strategiska beslut...

Nu oroar sig djurgårdarna(inför deras "arenamöte" i morgon) för att AIK ska "få ha" Norrort själva i framtiden.
(Muahahahahaha!)
Det är kul i Globen, eller inte. Det är kul med Bajen, eller inte.
(Muahahahahaha!)

Ovanligt intresseväckande undersökning av intresseförening

Mitt intresse för olika intressorganisationer är ganska lågt, mitt intresse för deras olika undersökningar oftast ännu lägre. Men jag kan inte annat än tycka att resultatet av den här undersökningen över "bästa skolkommun" som Lärarförbundet gör är lite anmärkningsvärd. Bästa stockholmskommun är alltså Täby – på plats 59. Jag har ingen aning om vad de flesta av undersökningens olika nyckeltal innebär.  Men i många andra undersökningar brukar ju en majoritet av stockholmskommunerna ockupera topp 30, tillsammans med diverse medelstora städer med möjlighet till högskolestudier, och de kommuner i Skåne som (ehh..) mest liknar Täby i befolkningssammansättning. Den skånska kommunen som mest liknar Täby i befolkningssammansättning är väl antagligen Lomma, och den ligger ju mycket riktigt på andra plats här. Lund ligger ju alltid högt i sådana här mätningar. Och på topp 20 från Skåne finns även Höganäs, Ystad och Vellinge med. Ur gruppen medelstora orter med möjlighet till högskolestudier kan vi också räkna in Umeå, Karlstad och Luleå på topp 20. Men annars. Småkommuner i Norrland och andra kommuner som jag skulle ha svårt att sätta på Sverigekartan. Är det här den enda svenska undersökningen man som übercyniker inte kan räkna ut på förhand hur resultatet kommer att se ut?

Tydligen alltid välkommen

Claes Borgström, som själv borde låsas in på grund av sin inblandning i skandalen att låsa in Thomas Quick, ska alltså låsas in i Dressinen i höst. Tyvärr lär han väl släppas ut i samband med att han slås ut ur tävlingen. Att slås ut ur samhällsetablissemanget är däremot inte möjligt för vissa – även om man har gjort sig förtjänt av det.

Eventmiffon

Poppa lite popcorn och förbered er på distanslöshet när den är som allra bäst, eller sämst beroende på hur man ser på det. Obegripligt hur man kan fixa sig så mycket distans till Sverige och den svenska kulturen i allmänhet bara genom att lägga på en helt oironisk robotröst och genom att fokusera alldeles för mycket på the VIP lounge where you can network with other VIP members. Oj oj oj, vad många VIP det kommer att vara där när Bajen spelar...

Hösten 2011

1) Marvin Gaye - What´s Going On
2) The Clash - London Calling
3) The Specials - The Specials

Hösten 2011 kräver inte så mycket annat än tre av de bästa och mest mytologiserande skivorna som har gjorts. Kort sagt, om du känner ett behov av att hitta hem i denna omvälvande tid. Sluta leta! Tre av världens mest legendariska, och 30-40 år gamla, inspelingar är så rätt i tiden det över huvud taget går att vara just nu.

Kära sommarstugeägare, invånare i Norrort

Andreas Alm håller på att i det tysta(med AIK-mått mätt...) leda AIK:s fotbollslag till en mindre bragdsäsong, givet förutsättningarna och tipsen inför säsongen. Synd bara att det inte verkar gå att spela fotboll på lördagseftermiddagarna i Stockholmstrakten. Hallå! 9000 på en match som gäller en Europaplats! Inklusive tusentalet tillresta Gais:are. Ett bortfall på minst 3000 sommarstugebesökare(?) jämfört med om matchen hade spelats annan veckodag är PINSAMT!
Med detta sagt. AIK bör inte lämna Norrort i onödan. Det är ett fruktansvärt mut, skryt och fuskbygge den nya nationalarenan. Verkligen gräsligt hela soppan. Men man bör ändå inte lämna Norrort om man absolut inte måste. Den nya Stockholmsarenan ligger ju i Globenområdet, vilket är bland det tråkigaste man kan tänka sig. Stockholmsarenan har konstgräs och Hammarby. Det där går bort. Hela Söderort går bort. Allt söder om stan är sämre än motsvarande norr om stan. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Det finns statistik och forskningsrapporter som visar att det är så. Att försöka få bygga en egen arena på Östermalms IP, det kan Dif hålla på med. Det är typiskt Dif, skönt verklighetsfrånvänt. Det är ju vikigt alla deras(5000) fans från Åkersberga, Huddinge och Haninge även fortsättningsvis får åka till Östermalm och inbilla sig att Dif är ett lag därifrån.

Nej, det slutar väl med att Dif får ersätta förtvinande Hammarby som huvudattraktion på den nya Stockholmsarenan vid Globen(hihi). Sedan får de flytta till Swedbank Arena(skönt gemytligt med en tiondel av stolarna fyllda, haha)  när AIK har byggt eget idrottssamhälle i Sundbyberg.

Dif – flyttlaget

RSS 2.0