Det viktiga är att Bajen förlorar

Med tanke på temat i den senaste tidens inläggsdiarré här skulle man kanske kunna tro att jag bryr mig om hur det går i morgondagens fotbollsderby i staden Manchester. Ingenting kunde vara mer fel. Jag skiter rent emotionellt fullständigt i alla fotbollslag som inte är AIK, eller det lagets mest klassiska antagonister. Det finns ingen anledning att vi ska bry oss om Man City, Man United, Real Madrid, Barcelona, Milan eller Bayern München. En vis man(nåväl...) sa en gång att om man sitter i Kiruna och håller på Barcelona, då kan man ju lika gärna gå ut i skogen och hålla på valfritt träd.
Det Tipsextra-nostalgiska från DDR-Sveriges glansdagar i början på 80-talet kan få viss dispens. Men idag finns det INGENTING charmigt över den engelska högstadivisionen. Om man har vuxit upp i eller omkring Manchester och på så sätt har en förankring i fotbollshistorien där(snacket på skolgårdar och arbetsplatser etc.) så kan jag förstå om det känslomässiga ändå kan slå ut känslan av hokus-pokus förvandling som Man City har genomgått med delvis riktigt, riktigt fula pengar. Men om man inte är typ barn och är svensk, kines, ryss, indier eller någonting annat och precis har börjat hålla på Manchester City, då ska man tamejfan skämmas! Patetiska nollor! Luft! Ingenting!

Visionen ska vara att AIK(eller MFF, IFK eller vad man nu håller på) ska kunna spela som, om kanske inte Real Madrid eller United, så i alla fall som de bästa holländska lagen som vi nu utan anledning skeppar iväg de bästa allsvenska spelarna till.

Det viktigaste den här fotbollshelgen är alltså att Hammarby förlorar och får spela ett ovisst kval för att klara sig kvar i Superettan.

En grej till. Manchester United främsta rivaler är INTE Manchester City och INTE Arsenal. Det är möjligen inte ens Liverpool utan kanske Leeds...

Support your local team!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0