Debattfrossa och pirater

Debattsajten Newsmill har snart funnits i tre månader. Rejält med förhandspublicitet fick man då sajten i förhandsrapporteringen gick under det mycket mer spännande inofficiella namne “PM och Leos hemliga projekt”. Efter ett tag anslöt också Karin Eder Ekman. Lagom till lanseringen fick man en marknadsföringsmässig skänk från ovan i form av Cecilia Gyllenstierna och Jessica Zandéns berömda “slag på käften”-inlägg. I början tittade jag av ren nyfikenhet in så gott som varje dag för att se hur saker och ting fungerade, om de fungerade. Men sedan dess har mitt intresse allt mer avtagit. Dels råder det inte direkt råder någon brist på åsiktsjournalistik på annat håll. Men det har också varit en otroligt varierande nivå på inläggen, vilket kanske till viss del också är meningen med upplägget.

Redaktörerna bjuder alltså in folk (med unik ämneskunskap) att skriva om specifika dagsaktuella händelser. Idag kan man därför läsa ett inlägg med den fantastiska titeln “Så klarar man ett piratanfall”. Sedan kan man “milla”, det vill säga rösta om hur man känner inför ett visst ämne. I detta typexempel är frågan den logiska men samtidigt märkliga “Hur känner du inför pirater?”   Att allt sker snabbt har naturligtvis sin fördel i att man nästan undantagslöst har ett extremt aktuellt inlägg i topp. Men alltför ofta håller som sagt inläggen en låg nivå så väl stilistiskt som innehållsmässigt. Ibland beror det antagligen på att det är ovana skribenter som skriver. När det gäller personer som är mer erfarna när det gäller att uttrycka sig i skrift (etablissemanget) är det ganska lätt att tänka sig in i hur en snabb förfrågan om att skriva (ytterligare ett) debattinlägg skulle kunna påverka en ganska vanlig dag.

07.30 Ungarna till dagis
08.00 Svara på mejl
08.30 Möte
09.30 Möte
10.30 Gymet Skriva ihop något till Newsmill och skicka in
11.30 Kort möte
12.00 Lunch
12.30 Åka med Arlanda express
14.00 Vara framme i Göteborg
15.00 Föreläsa på Svenska Mässan

(Det är säkert ännu tajtare, jag har bara dålig fantasi)


Kommentarer
Postat av: T

Men vafan. De ändrade rubrik medan jag skrev inlägget(så förvirrad hoppas jag att jag inte har blivit). Den förra var mycket roligare då den liksom nästan tog för givet att läsekretsen i form av proffesionella opinionsbildare och mediebyråfolk skulle kunna råka ut för pirater, nästan när som helst.

2008-11-19 @ 19:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0