Inte bara Gessle är tillbaka...

Även Ace of Base visar upp sitt (fula) tryne igen.

Många överraskningar i texten. Visste ni till exempel att gruppen släppte ett album som heter "Da Capo" 2002?  Men det obehagligaste är väl kanske ändå samarbetet med Youtube som Ulf Ekberg i artikeln beskriver som...

"väldigt lyckosamt" och förklarar snabbt varför:
 
- Vi kan följa varenda person som har tittat på våra videor och kolla exakt vilken stad de kommer ifrån. På det sättet kan vi planera en hel världsturné utifrån de städer där vi har flest fans. Vi försöker anamma den här 2.0-teknologin och kanske till och med 3.0-teknologin, som kommer att finnas väldigt snart. Vi måste fråga oss vad vi är i dag, hur vi ska jobba och hur vi ska paketera vårt material. Det kommer att ta lite tid att få det rätt, men nu är vi tillbaka. Vi är tillbaka för att stanna ett bra tag framåt.

Tänk på det nästa gång ni tittar på "All that she wants" eller "The Sign" på den till synes oskyldiga videosajten. Föreställ er ett övervakningssamhälle där Ace of Base håller i spakarna!

För övrigt : Ni har kanske hört att  den 14-minuter långa Beatles-låten "Carnival of Light" från 1967 kanske ska släppas om Paul McCartney får som han vill. Den ska alltså vara delvis elektronisk och insprierad av Stockhausen. John och Paul ska höras vråla "Barcelona!" och "Are you all right?!" på inspelningen. Jag säger: Låt Lindstrom eller Studio förlänga historien till minst en halvtimme. Beatles+Ibiiiza2009 = sant.

Kommentarer
Postat av: Johan Y.W.

Ace of Base är på alla sätt ytterst obehagliga. För övrigt tycker jag att alla grupper som inkluderar syskon får någon slags incestuös aura runt sig. Å andra sidan, skulle musikvideotittande på youtube kunna styra artisters turnéer så ska jag genast ge upp all form av social samvaro. För att istället hänge mig åt att glo på Morrissey "Tomorrow"-video om och om igen. Allt för att få se den grånande alternativikonen på Zinkensdamms IP.

2008-11-19 @ 09:48:48
URL: http://modkatternatillpunkarna.blogg.se/
Postat av: David

Syskonen i Ace of Base heter Berggren vilket för mig personligen gör den incestuösa auran än mer otäck. Men du Johan, du har ju sett Lasse på Zinken med svårslaget sällskap. Vad skulle möjligtvis kunna slå det? :)



Själv skulle jag bunkra upp med tilltugg och låta David Hasselhoffs "Looking for Freedom" rulla tills legenden står och skrålar in person utanför porten i Abris.

2008-11-19 @ 11:03:57
URL: http://bersas.blogg.se/
Postat av: T

Delar av Ace of Base, förmodligen inte kvinnfolket, har dessutom enligt rykten, precis som en annan svensk exportsuccé en bakgrund i den grumligaste av politiska ideologier. Till skillnad mot en annan exportsuccé skedde inte detta under en tid när många inte visste bättre. I skenet av detta ter sig den här massregistreringen och kartläggningen fullt naturlig...

2008-11-19 @ 17:17:12
Postat av: Johan Y.W.

Ja att Ace of Base-Ulf har ett förflutet, som mer eller mindre ideologiskt övertygad, skinnskalle/extremhögeraktivist i sina yngre dagar är ett välkänt faktum. Tror också att han spelade i något "vit makt"-band under den tiden, men det kan lika gärna bara vara ett rykte.



I vilket fall som helst. Det kanske inte är Ace of Bases fans som bör övervakas och registreras utan snarare Ace of Bace själva. Samt förse dem med fotbojor som larmar om någon av dem kommer för nära en inspelningsstudio.

2008-11-19 @ 21:36:30
Postat av: T

Kollade på Wikipedia och där står det att han var med i Commit Suisside, som var ett sådant band. Han har i efterhand tagit avstånd från allt detta, och konstigt vore det ju annars...

2008-11-20 @ 10:24:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0