Webbplattform (underbart ord)

Sigge/Bonnier-projektet Boktipset som precis har startat går ut på att man betygsätter böcker som man har läst. Utifrån dessa får man tips på böcker som man borde gilla. Samma upplägg som Filmtipset alltså.

Lanseringen sammanföll med att jag började städa bokhyllan, alltså föll det sig naturligt att gå med.

Noterat så här långt:
*Det är omöjligt att komma ihåg alla böcker man har läst. Och hur långt tillbaka i tiden ska man gå? Det är väl knappast troligt att alla böcker som man tyckte var jättebra på gymnasiet fortfarande är det. Det är inte särskilt ofta som jag läser om en bok. Det tar liksom för mycket tid i anspråk.
*Många böcker finns med i olika upplagor och språk. När man scrollar igenom andra medlemmars bokhyllor kan man därför upptäcka att man inte har satt något betyg på till exempel Och solen har sin gång , fast man bara har betygsatt en annan upplaga.
*Det blir självklart en slagsida åt höga betyg då man inte gärna läser ut en bok som man inledningsvis inte får ut någonting av, så till vida att man inte måste.
*Sigge Eklunds pappa Klas Eklund, fint gestaltad som narcisisist i den förstnämndas bok Det är 1988 och har precis börjat snöa, skryter med inte mindre än 2002 lästa böcker i hyllan. Han har därmed näst flest av samtliga medlemmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0