Gåtorna lösta

Svaret på den här gåtan hade jag nog visserligen kunnat räknat ut själv. Frågan är väl då snarare varför det bara är i Frankrike man ser detta som ett problem. Alltså medelklassbritters intresse/fascination för Frankrike är inte särskilt sunt. Vid mitt senaste London-besök nu i somras kunde jag ändå konstatera att antalet människor som beställer in en flaska champagne, i stället för kaffe, eller ännu längre tillbaka i tiden, afternoon tea, tycks ha minskat.
We probably owe that one to the global recession...

Stockholmares fascination för Skåne är inte heller särskilt sunt. Jag har efter en sommar i grannlandskapet, omgiven av både en hel del stockholmare, men framförallt skåningar, sannolikt löst även denna gåta.
Anledningen till att skåningarna kan uppfattas som dryga är att de faktiskt bemödar sig med att lyssna på vad du säger.
I resten av landet(Norrlands inland möjligen undantaget) kommer ofta den omedelbara reaktionen
men gud var roooligt!/nej, vad synd! eller vad som nu kunde upplevas som passande i sammanhanget.
 Skåningarna framförallt, men även vissa blekingar säger istället  jäaa..
Därefter börjar de fundera över om det är någonting att vara glad över/bli upprörd för/ eller kanske rent av en lösning på det eventuella problemet.

Människor som är födda inom gränserna för Stockholms län har samma uppgift som vi har haft i alla år. Nämligen att åka omkring och vara köpstarka –  samt att se dumma ut. Detta trots att vi sannolikt, som Anna Kinberg konstaterade, på något sätt ända är smartare än genomsnittet. Och inte överdrivet mer köpstarka än skåningarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0