Båtar och Ladok

Jag jobbar i helgen. Samtidigt som det är någon form av seglingsfestival här i staden (det där sistnämnda var väl fullständigt överraskande!). Det kommer alltså stora båtar hit.

Annars är det intressant nu när (de stackars) studenterna så sakteliga börjar droppa in från sina tråkiga sommarjobb i orterna de ursprungligen kommer ifrån. Staden skiftar långsamt karaktär från definitionen av sommar till någonting så fullständigt vedervärdigt som "terminsstart". Det kan möjligen vara det hemskaste ordet som har uppfunnits. Det fullständigt dryper av nu är det roliga minsann slut för den här gången(eller, för de som har jobbat åtta veckor i äldrevården kan det ju vara något av en hägring också). Snart kommer Ladok(finns det kvar fortfarande?), dålig ekonomi och svårigheten att hålla någon form av styrsel på dagarna tillbaka. Men också en möjlighet att lära sig MASSOR! (jag måste ju på något sätt balansera det hela, jag har ju varit där själv och lärt mig en del). Hur som helst. Fikandet lär ta överhanden även för de som nu precis ska till att börja sina studier. Den främsta fördelen med att arbeta jämfört med att studera är att på arbetet fikar man på fasta tider(någonting man kan se fram emot således). Inte en hel dag(där man undrar om fikandet kan få något slut, eventuellt) , samtidigt som man ska försöka få någonting gjort. Nu när de studerande återvänder börjar således sommarplågorna och housemusik generellt sett(det sistnämnda för de/oss som inte pallar att vara mediokra men inte heller orkar tänka alltför mycket) att blandas upp av låten Halleluja med gruppen Ingenting.(att man ser ut så där och uppträder med sådan musik en vardag klockan sju på morgonen i den allra präktigaste tv-kanalen säger sååå ofantligt mycket om Sverige i dag. För det första blir det tydligt att vi inte har någon riktig talk show på kvällstid. För det andra att allt är ihopkletat till en tråkig gegga. Det är ingen skillnad på Bran Flakes- paketet, kaffebryggaren och Nöjesguiden när allt kommer omkring)
Själv föredrar jag just i dag faktiskt Bettye Swann nedan. Hon går inte riktigt att härleda till någonting av det som jag har svamlat om hittills i det här inlägget. Tack och lov, kanske det är bäst att tillägga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0