Arenakäbbel

Den här arenacirkusen är faktiskt helt otrolig och typisk för huvudstaden.
Snart sagt varenda liten och lite större ort i resten av landet har ju lyckats enas om lösningar som alla inblandade parter kan acceptera.

Här i 08-området hände först ingenting i ungefär 20 år(det är knappast nytt att samtliga arenor för elitfotboll varit  tragiskt omoderna länge). Sedan blev det lite käbbel. Därefter hände ingenting. Sedan kom precis allting på en och samma gång!

Och nu är det, just det käbbel igen.

Den här nya nationalarenan som de allra flesta är överens om är antingen för liten(Champions League-final etc), eller för stor(allsvenskan etc.), beroende på användningsområde är ju en historia för sig och har tidigare behandlats här.

De övriga delarna i den här soppan är också konstiga.

*Vem lovade bort en arena till Brommapojkarna ute vid Solvalla, skräddarsydd för 15 000 personer för en klubb helt utan publikunderlag? Om storleken dubblades på denna skulle det nog inte vara helt oattraktivt för kanske främst AIK att spela där.

*Dif, som har låst sig vid det tydligen obefintliga alternativet att bygga en helt ny arena på Östermalms IP(?). Det bör tilläggas att klubben genom åren har spelat nästan lika många hemmamatcher på den nuvarande nationalarenan Råsunda som på Stadion. Och att SM-guldet 2002 var det första man tog med Stadion som hemmaplan. För att göra ett osportsligt övertramp: när klubben bildades tillhörde Djurgården "Solna socken"(!). Historielöshet, eller historielöshet förklädd till historieförvaltande är nationalsporten i det här landet. Dif leder!

*Stockholmsarenan. Tydligen enligt experter inplanderad på en alldeles för liten tomt. Superettanlaget Bajen är med på tåget(och ingen vet väl riktigt när de blir att räkna med igen. De har ju varit något av ett "poplag" sedan den senaste återkomsten till finrummet 98, och i takt med den ökade populariteten för konceptet "Södermalm" Vad är de utan konceptet "Söderstadion"?...). Dif vill inte spela söder om Slussen. Inte AIK heller. Vilka "världsartister" har man tänkt ska spela där? Bruce Springsteen, U2, Madonna och Iron Maiden kan fylla nya nationalarenan i Solna och kommer sannolikt att spela där om de väl bokar in Stockholm på sina (fåtalet kvarvarande?) turnéer. Närliggande Globen(som man väl får rikta in sig på att "konkurrera" med de återstående evenemangen om) går redan med förlust varje år. Globen är dessutom PRECIS som den planerade nya nationalarenan i Solna påfallande ofta antingen för liten, eller för stor, beroende på användingsområde. Precis som Stockholm i stort, tydligen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0