Allra sämsta krönikören

Ni vet att jag inte tål en majoritet av alla krönikor i dagspress. Den krönikören som jag kanske genomgående har svårast(och Fredrik Virtanen håller med) för är Anna Larsson på SvD. Det har inte att göra med att hon skulle vara en så fantastiskt dålig stilist, hon är snarare högst medioker. I stället är det att hon alltid hoppar på alla tåg sist, när tåget försenat lämnar perrongen efter en lokförarstrejk, eller snökaos, typ. Det kan ha att göra med människans tillvaro i magasinsvärlden, där de helt enkelt måste vara långsamma eftersom att det tar så förbannat lång tid att trycka på glansigt papper.

Det är visserligen sannolikt att SvD:s kärn-prenumeranter blivit betydligt mindre raffinerade under den senaste tioårsperioden. Detta  som ett led i den under 00-talet eskalerande lattefieringen av hela innerstaden som till exempel kan ta sig uttryck i att någon idiot för en tid sedan ville döpa om Fältöversten till Östermalmsgallerian. Ingen misär längre(läs:byggandet av Västermalmsgallerian), ingen överklass, bara detta ständiga fikande med allt dummare helgbilagor för människor som är allmänt mediokra.

Men som prenumerant på en morgontidning i en storstad ska man i alla fall kunna vänta sig av någon som tillåts skriva krönikor, att denne faktiskt någon gång ibland i alla fall bidrar till lite nya insikter och vinklar. Inte bara förpackar om någonting man har läst på DN:s ledarsida till en behändig jävla take away-mugg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0