Fleetwood Mac kommer hit – i höst

Fleetwod Mac kommer alltså hit i höst – till Globen.

Då är frågan. Känns den här musiken som någonting som man beger sig ut till det hemska Slakthusområdet för en blåsig oktoberkväll?

Nej och åter nej!

Fleetwood Mac har alltid haft och kommer alltid ha andra funktioner.

Dels är det ett av de relativt anonyma banden genom tiderna som har sålt riktigt groteskt många skivor(ett annat är Chicago...). Således kommer man förmodligen att hitta någonting av dem i ett genomsnittshem, om man letar riktigt noga. Framförallt gäller detta i USA, där man i många tv-serier och filmer använt sig av bandets musik som någonting som markerar hemkänsla. Man vet knappt vad det är för band, men man kan så klart den här låten utantill. Det är på grund av anonymitieten felaktigt att kalla dem för en institution, snarare handlar det väl i så fall om en möbel av något slag.

Sedan är det sommarbandet Fleetwood Mac. Är det någon musik som faktiskt(till skillnad mot mycket annat) passar att spelas i kalkbrott, Biarritz och Marsstrand på sommarkvällar så är det väl det här? Återigen, Globen? Oktober?

Den tredje funktionen var Radiosporten under 90- och tidigt 00-tal. Alltid när AIK på övertid jagade en kvittering på Örjans vall i juli kunde man vara säker på att rapporteringen skulle avbrytas av Belinda Carlilse Heaven is a Place on Earth , vad som helst med Beach Boys eller Little Lies med Fleetwood Mac. Den här funktionen är både egen, och löst sammankopplad med de båda föregående punkterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0