Fortsättning på is

Okej, gårdagens stora sportnyhet är kanske lite mer komplicerad än vad jag gav sken av i gårdagens båda inlägg. Men det är bara så uppfriskande att det äntligen händer någonting.
Det finns en hel del moraliska aspekter på att till exempel ta emot pengar från Gazprom, och det finns frågetecken för hur stabil den mycket pengastinna organisationen är i det långa loppet.
Man bör också ställa frågan vilken behandling de västeuropeiska klubbarna får av någonting som i första hand är av ryssar, för ryssar (även om den väl knappast kan vara sämre än den som det svenska ishockeyförbundet ger de allsvenska klubbarna idag).

Men långsam självutplåning, som håller på att drabba AIK:s hockeysektion, och som jag är säker på kommer att drabba hela det svenska seriesystemet så småningom, är helt enkelt alldeles för deprimerande för att man inte ska gå igång på ett sådant här alternativ. Hellre en jättestor stängd liga än en jätteliten liga som i praktiken, genom fördelningen av tv-pengarna, också är stängd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0