Fredagsmysigt DN-kommenterande

Fredrik Strage sparkar in öppna dörrar men han gör det med finess. Bort med all "nyanserad" kritik av denna ondska. Bort med hela skiten, inklusive 00-talstappningen av Melodifestivalen.
Frågorna är:
*När tar eländet slut? 
*Hur kulturellt efterblivna har generationen(90-tallisterna) blivit som har vuxit upp med detta?

Maaret Koskinen slår huvudet på spiken beträffande filmatiseringen av Milleniumtrilogin. Bortsett från stycket ..om intresset för uppföljarna blir svalare är det inte Daniel Alfredsons fel. Han har av allt att döma klivit in i en given produktionsmiljö som han bara har haft att förhålla sig till så professionellt som möjligt. Ehh? Vad menar hon? Att Daniel Alfredson inte hade någonting som helst att säga till om?! I så fall: varför åtog han sig uppdraget? Hade inte dansken Niels Arden Oplev, som gjorde den fullt godkända första filmen någon "produktionsmiljö" att förhålla sig till? Jag håller inte heller med om att Luftslottet som sprängdes är den sämsta boken i trilogin. Det är den bästa. Sämst är Flickan som lekte med elden.

I samma morgontidning görs en lista på tio saker som skulle göra Stockholm roligare på 10-talet. Från fler lånecyklar till nattklubb i Kaknästornet. Listans avsikt är dock missvisande. Det här är förbättringsförslag i gammal ängslig svensk tradition. Roligt blir det nog inte på allvar förrän man slutar att snegla mot diverse metropoler plus Göteborg för inspiration. Tänk även på att ni ansvarar för att det här sedan exporteras till Karlstad, Linköping och Falun!
Snälla, inget mer plast nu. Jag klarar inte mer(och flyttar ni hit Nou Camp och deras nötknaprande plastpublik så avlider jag nog, likt Strage framför Idol, långsamt...).

Edit: Bra med Stockholm är de bespottade nätkommentatorerna i dagstidningar, på bloggar och Newsmill(ex. det här angränsande blogginlägget). Det verkar vara det enda stället där det är högt i tak. Sedan vet man väl i och för sig inte om de ens bor i/kommer från Stockholm. Men det gör man ju inte med någon annan heller: om de inte sjunger: Röja, röja gallerian! eller Ni har ingen tunnelbana!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0