Mediedramaturgi

Jag vet inte. Men jag tycker nog att händelserna efter gårdagens kvalmatch på Stadion fått ganska litet medialt genomslag i jämförelse till exempel med:
*Hösten 2004 när ett femtiotal AIK-ligister under ett derby mot Hammarby ställer sig och skakar i en grind(för det var vad som konkret hände) varpå matchen avbryts. Rubriken i Sportbladet dagen efter HÄR DÖR FOTBOLLEN.
Dom i Disciplinnämnden = två matcher inför tomma läktare.
*Hösten 2006(?) när några Hammarbyhuliganer skjuter raketer inne på Söderstadion. Även här avbryts matchen. Om möjligt ännu större mediehalaballoo än händelsen ovan. För första gången tilldöms också en klubb poängavdrag i seriesystemet.
*Tidigare i höstas när två djurgårdtomtar relativt obehindrat knallar in på Stadions plan mitt under en match. De leds relativt obehindrat ut av klubbens säkerhetspersonal. Ändå dröjer det bara några minuter innan krigsrubrikerna är satta på kvällstidningarnas webbsajter.

Ovanstående händelser var naturligtvis allvarliga och oacceptabla. Men jag menar, dårarna igår sänkte tamejfan fyra spelare direkt efter slutsignalen. Det är helt klart i paritet med samma klubbs Terror Tommy. Om inte värre. Och man snackar "böter" som påföljd. Jisses. Skillnaden mellan gårdagens efterspel och de andra nämnda händelserna är väl att det inte finns några fräcka tv-bilder att visa – och att det hände efter matchen så att man inte kan skiva Matchen avbruten, kolon.
Degradera Dif! Och sätt för Guds skull upp en grind på Stadion som de kan "skaka" i, men i alla falla inte klättra över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0