Inte bara här...

Andres Lokko rapporterar på sin färska SvD-blogg om Nick Griffins framträdande i BBC-programmet Question Time och om den folkstorm detta medfört på de brittiska öarna.

Skillnaden gentemot den svenska SD-debatten verkar vara att Griffin är betydligt mer extrem och/eller ärlig med sina avsikter och åsikter. Vilket bör resultera i att han inte blir annat än en parentes i valet framöver. De mandaten partiet fick i EU-valet handlade ju till stor del om proteströster mot etablisemanget. Detta efter Daily Telegraphs avslöjande om att parlamentsledamöterna systematiskt använt skattemedel för att finansiera service för sig själva och sina anhöriga.

Problemet i Sverige är, som Johan Croneman idag konstaterade, att ingen av våra svenska politiker klarar av att möta Jimmie Åkesson på hans egen bakgård. I SVT:s Debatt i veckan framstod Åkesson som en  "folkets" politiker som lugnt resonerade sig igenom symbolfrågor som stöder hans tes. Folkpartiets Fredrik Malm såg ut och lät som Olle Sarri i någon av dennes mer typiska roller.
Poänger i den här mer än lovligt tröttsamma debatten har också Lotta Gröning på Newsmill.:
Korta utdrag ur artikeln här nedan:
Vi skulle kunna ha fri invandring om vi bara hade en politik som behandlade människor värdigt och politiker som tog ansvar för sina handlingar och dessutom vågade diskutera både problem och möjligheter.
Och:
Folk tror nämligen att välfärdens kollaps är invandrarnas fel.Varför tar vi in dem när vi inte har råd att försörja oss själva är en vanlig fråga. Något svar får de aldrig. De som vågar ställa frågan offentligt blir ofta stämplade som rasister och bryskt tillbakavisade av de politiskt ansvariga. De enda som svarar är Sverigedemokraterna.

Det vore på sätt och vis rätt åt främst Moderaterna och Socialdemokraterna om SD kom in i riksdagen. Men förödande för det politiska klimatet i landet naturligtvis...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0