Till vilken nytta?

Sveriges sedan en tid tillbaka mest underpresterande tidning(det är inget lätt lopp att vinna) publicerar idag en artikel som verkligen borde få tidningen att fundera kring det här om vilken funktion man egentligen fyller i samhället.
Tidningen är för övrigt den som funderar absolut mest på hur man ska göra sina läsare nöjda, och vilka trender som det finns att apa efter i övriga medievärlden.

I debatten som den här artikeln tangerar brukar det ofta hänvisas till hur man i England har lyckats förminska problemet. Den största skillnaden är naturligtvis att kvaliteten på fotbollen är bättre och att det finns fler människor som är beredda att lägga väldigt mycket pengar för att se den.
Annars brukar man hänvisa till hårdare lagstiftning(de som ställer till det får själva ta straffet, istället för klubbarna) och bättre övervakningssystem.
En annan jättestor skillnad är naturligtvis att polisen är betydligt mer civiliserad och intelligent i Storbritannien. (Nej, det här är ingen gammal klyscha, det stämmer).

Ytterligare en skillnad är att Daily Telegraph, eller vilka SvD nu är mest benägna att jämföra sig med, naturligtvis inser att det inte ligger något nyhetsvärde i att skriva en spekulationsartikel som verkar ha som främsta syfte att skrämma bort Brommafamiljer, vanliga fredagsfirande AIK-are(som föredrar att stötta BP med några välbehövliga hundringar än att se till exempel Doobidoo) och locka till sig diverse våldsbenägna människor från båda lägren.

Kan man inte bara få lite jävla proffsighet någonstans?

Sverige - i en lång svagt sluttande nedförsbacke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0