Sent i september

Att ingenting över huvud taget händer återspeglar sig också i de två senaste veckornas skivsläpp.
För de laptop-luffande medeklass-skandinaverna finns Kings Of Convenience nya album Declaration Of Dependence.
Ingenting omvälvande har hänt sedan 2004. Det är småtrevligt, en trea av fem. Boat Behind, som är ganska strålande pop, kommer att bli ett soundtrack för alla arbetslösa akademiker på sabbatsår i Sydostasien eller valfritt spansktalande land.

Richard Hawleys Truelove´s Gutter vill bli tagen på större allvar. Det som har hänt sedan 2007 är framför allt att låtarna blivit längre. Även om det fortfarande vänder sig främst till de olyckligt lottade, så tilltalar det(i alla fall i Sverige) med största sannolikhet mest de som sitter på säkra och bra jobb. Jag tänker att de håller på med någon utredning av något slag, eller är nöjesredaktörer på någon av de större morgontidningarna. Kanske undrar de hur det känns att sitta i en före detta stålindustristad och dricka öl en tisdagseftermiddag. Det är musik för månadsskifter september/oktober. Det är naturligtvis bra, gediget och själfullt, men lite för sömnigt. Skivan skulle emellanåt behöva någonting av det här från dess föregångare.

Kommentarer
Postat av: Susanne

Hejsan i stugan. Vi minns nog dig och undrar med värme vart du tog vägen? Är du kvar i landet? Jobbar du med något? Hej hej från oss - dina skvallertanter.

2009-10-02 @ 13:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0