Känd regissör misshandlade flicka som lekte med elden

Flickan som lekte med elden var ju den sämsta boken i Milleniumtrilogin. Det blev bara för osannolikt med Paolo Roberto och alltihopa. Jag hoppas vid gud också att Flickan som lekte med elden är den sämsta av de tre filmerna.
Strages recension är nämligen på pricken. Inget mer behöver egentligen tilläggas.
Klippbilder från Götgatan, eller en vy över Gamla Stan är ju någonting man kan använda sig av i nyhetsrapporteringen om budgeten, eller att allt fler får svårt att betala sina lån eller någon annan nyhet av mer perenn karaktär.
Den sjukt usla regissören Daniel Alfredson (jag har sett tillräckligt stor del av hans repertoar för att kunna ta till sådana brösttoner) använder samma klippbilder helt omotvierat rakt igenom hela filmen. Jag vet att budgeten var större för Män som hatar kvinnor, eftersom att den redan från början producerades för bio. De efterföljande delarna var ju först tänkt att bara visas på tv, men påtryckningarna från publik, SF, Filminstitutet och så vidare blev till slut för mycket, varför man ändrade sig.

Men det måste ändå finnas en anledning till att replikerna i danske Niels Arden Oplevs Män som hatar kvinnor leverades övertygande från nästan samtliga etablerade skådespelare, medan det i Flickan... bara är Noomi Rapace som övertygar. Det ansvaret måste ytterst vara regissörens.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0