Vikten av balans i tillvaron

En av de bakomliggande faktorerna till att sånt här förekommer är säkerligen de bortom alla proportioner moralpanikande reaktionerna på till exempel sånt här.

Robert Lillhonga regisserade 2007 en film med samma titel som det stod på tröjan AIK:s brasilianske forward drog på sig efter slutsignalen. Robert Lillhonga är ju precis om Lukas Moodysson(Fucking jävla kuk-Åmål) och Håkan Nesser(Piccadilly Cirkus ligger inte i Kumla) såklart olämpliga. Det är ju överhuvudtaget olämpligt att säga någonting alls i det fullständigt stagnerade politiskt korrekta vansinnet som det här landet håller på att utveckla sig till.

Hata Göteborg myntades för övrigt på den tiden då AIK:s supporterklubb Black Army var lite mer raffinerad än vad den, och andra supporterklubbar, är nuförtiden. Vissa av de då tongivande medlemmarna tillhör idag något form av "kulturetablissemang"(men oojojojoj! hjälp! hur går det ihop?!?!?!), andra är egenföretagare(jag är dock inte säker på om någon av dem var med i helikopterrånet...) och ytterligare vissa arbetar inom AIK(det är ju självklart olämpligt).
Hata Göteborg var då, under tidigt 90-tal, en motreaktion på Hela Sveriges IFK Göteborg som av någon anledning blev ett begrepp när dessa kämpade mot bland annat Milan och Ajax i dåtidens motsvarighet till Champions League.
Ett helt sekel av rivalitet mot Gais, Öis, MFF, AIK och så vidare var i media liksom mentalt borttrollat för att Jesper Blomqvist och gänget råkade skrälla lite i några Mästarcuper.
Idag är Hata Göteborg någonting som fans till alla stockholmslag, plus alla andra lag i landet skriker så fort det finns något lag från 031-området på andra sidan. Det är självklart helt utan finess och inte alls roligt (Jag vill emellertid inte sträcka mig så långt som att kalla det för olämpligt).
Men att en delvis oförstående brasse drar på sig tröjan efter derby i Stockholm är ju för fan humor!
Särskilt när IFK och AIK är huvudkandidater till att ta hem SM-guldet med några matcher kvar. Det hade helt enkelt varit mycket mindre raffinerat att redan nu dra på sig någonting som anspelade på guld, eller någonting som ytterligare hånade Djurgården. Det ligger i detaljerna, som NK brukar säga.
Snälla informationsavdelning, kvällstidningar, kvällstidingsläsare samt sillstrypare.
Försök ha lite balans i tillvaron - så blir det nog bättre framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0