Look Sharp!

Jag har varit i matförgiftat tillstånd sedan natten mot måndag och därför ploppar iakttagelserna nu upp med lite fördröjning. Svensk musik är, om det nu har undgått någon, populär inte bara i Sverige utan i stora delar av världen.
Roxette var/är en av de allra största exportframgångarna. Men de senaste tio åren har väl det i stort sett bara märkts på fiskrestauranger i Marbella(om vi nu ska prata Spanien), där soundtracket inte bytts ut sedan 93(minst) och där It Must Have Been Love haft en lika säker plats som samma låtar med Whitney Houston, Mariah Carey och Elton John.
Så till iakttagelsen som har växt fram under vistelsen(och briserat under den gånga helgen):
Albumspår från Look Sharp! spelas flitigt i barer med hög hipphetsfaktor, tillsammans med Yeasayer, Hot Chip och annat som får anses vara mer väntat att springa in i på sådana ställen.
Och det får jag nog ge dem, mycket på skivan(framförallt produktionsmässigt) låter faktiskt förbluffande mycket i tiden nuförtiden.
Inte konstigt att Roxette enligt uppgift håller på att spela in en uppföljare till Look Sharp!

På länken
ganska intressant om den välkända historien om hur Roxette slog igenom i USA, men också om hur albumet Look Sharp! kom till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0