Uppsamlingsheat

Någonting som jag gärna tar med mig härifrån ur ett livsmedelsperspektiv är de renodlade specialisterna. Liksom personer(gamla gubbar mest i ärlighetens namn) som kan sin skinka, sina skaldjur, eller sin sangria(som jag dock inte tycker om) och gör det snabbt och bra, utan tjafs. En bardisk, en massa skinkor i taket, några bord. Vad ska vi kalla det för? Skinkhuset?! Ja, varför inte?
Någonting som jag också saknar är wtf?-barerna( i motsats till de ovan nämnda specialisterna). Alltså det som resten av världen kallar helt vanliga barer. Någon äter lunch, en annan beställer in en flaska champagne för att fira någonting, en tredje försöker bli full och ytterligare någon beställer in en bit tårta med café con leche. Allt detta samtidigt, och utan att barpersonalen tycker att något av ärendena är konstigare än något annat.

I övrigt en så här långt förkyld helg med Heligoland dagtid. Jag har nog kommit överrens med mig själv om att Psyche, Flat Of The Blade och Pray For Rain är bäst på den här skivan som faktiskt mycket riktigt växer lite för varje lyssning.

Igår kväll lyssnade jag dock (i stort sett bara faktiskt) på den här låten.

Ikväll(inatt svensk uppfattning) ska jag nog i alla fall försöka ta mig ut ur min nya lägenhet med wi-fi, som delas med en spanjor. Problemet är att när man är förkyld svensk så börjar man fundera på att gå och lägga sig när resten av stan börjar fundera på vad de ska äta till middag.

Nästa helg ska jag försöka göra en utflykt någonstans. Om det blir en kort variant till typ Toledo eller en mer genomtänkt variant till Sevilla återstår att se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0