Det är min Airport som är normal och de andra som är konstiga

Det är uppenbarligen inget fel på min Airport, det har bara varit omöjligt att använda i veckan på ett antal WiFi-platser där det fungerade prickfritt hela förra veckan. Nedan följer några karaktärsmord på ett antal nationaliteter som man ofta finner utspridda över hela världen(det gick precis förbi en svenska...).

Japaner. Svårt. Vissa är helt borta, andra har stenkoll. Har gemensamt att de alltid har väldigt teknisk avancerad utrsutning med sig hela tiden. På något sätt känns det som att känslan av att landet(inte minst ekonomiskt) har sett sina bästa dagar så här 2010 mentalt har smittat av sig på invånarna.

Kineser. Nykomlingarna i sammanhanget. Om man ska vara elak kan man säga så här: Kasta en sten i huvudet på en japan och du får i min högst etnocentriska ögon en kines. Nästan undantagslöst helt borta. Vissa är enligt våra lärare här i flera månader utan att göra någonting annat än att åka och handla på outlet och spela dataspel. Omöjligt att höra vad de säger, även om de grammatiskt är klockrena, vilket språk de än använder.

Amerikaner.
Förfärligt klädda. Är dock ofta trevliga och smarta, men ganska oinsatta i mycket som händer utanför USA. Inget nytt således.

Britter.
Medelklassens city-britter(som man ofta träffar på diverse utbildningar) vill ofta markera att de inte har att göra med dårarna på spanska solkusten och Kanarieöarna. Därför anstränger de sig mycket att smälta in i landet. Som att äta tapas på rätt sätt och försöka gå helhjärtat in i övriga spanska vanor(dock inte röka, där går gränsen). Likförbannat kan de leta ihjäl sig efter en storbildsteve som visar ett Manchester-derby. Är oftast trevliga med god intelektuell höjd.

Svenskar.
Vi iakttar och analyserar övriga nationaliteter. Skriver sådana här inlägg. Oroväckande många älskar att se världen. Försöker anpassa sig men stör sig över att hela världen inte är helt jämställda, källsorterar och åker slalom(dock inte samtidigt).

Holländare. Ingen personlig favorit. Som skandivaver fast lite mer besserwissers, lite sämre uppfostrade, lite mer syntetiska och ganska okulturella.

Australiensare.
På gott och ont en blandning av amerikaner, britter och skandinaver. Är lika avsides som skandinaverna. Har mer natur än historia, vilket inte sällan märks på dem. Dock verkar det vara mycket stor skillnad på Sydney-folk och övriga mer amerikanskt hilbilly-inspirerade levnadssätt.

Italienare
. Landet Italien är just nu på många sätt, inte minst politiskt, ett skämt. Men italienarna som är utomlands är oftast mycket civiliserade och trevliga. Särskilt de som är från en ganska väl tilltagen Milano-omnejd är utmärkta att ha i närheten när man är utanför ställen med "strict door policy".

Brasilianare
. Chillade men/och rika(annars skulle de inte vara utanför landet). Gör aldrig för många knop. Verkar skönt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0