"Mitt sikte är inställt på den 19 september"

Så är det då två månader kvar till riksdagsvalet. Från och med nu kommer jag som en del politiska kommentatorer, statsvetare och andra dårar att börja uttala "alliansen" med ett g i mitten, alltså "alliangsen"(varför i hela friden gör man förresten det om man inte vill retas, talfel? Då blir det många talfel...).. Allt för att reta och provocera de rödgröna.

Utgångstipset är: Sverigedemokraterna 3,9 procent. Alla rättshaverister och konspirationsteoretiker får vatten på sin kvarn. Den mest ursinniga debatten som Sverige har skådat bryter ut på internet. Alla är helt övertygade om att det förekommit valfusk och att ett antal SD-röster mystiskt har försvunnit på valfria orter.
Ännu värre blir det i dessa människors ögon av att Kristdemokraterna slutar på 4,0 procent, och precis som vanligt klarar riksdagsspärren. De som inte är konspiratoriskt lagda vet så klart att det precis som vanligt är helt på grund av taktikröstande moderater.

Valsegern firas hemma hos Göran Hägglund. Inbjudna är bland annat alliansens partiledare, valda valarbetare och – Keith Richards. Den sistnämnda ser lika förvirrad ut som Bruce Dickinson när han blev kidnappad av djurgårdssupportrar inför någon spelning på Stadion i slutet av 90-talet. Den sistnämnda var alldeles för artig för att säga ifrån, och den förstnämnda säger som bekant aldrig nej till ett trädgårdspartaj. Dessutom har han redan vid ett tidigare tillfälle under karriären gjort de mer centrala delarna av Jönköping osäkra.
Maud Olofsson avgår som partiledare som utlovat. In träder – Jöran Hägglund. Stor förvirring råder. Landets journalistkår drar en lättnadens suck då man inte behöver fundera över vinkel i artikeln om den nya centerledaren. Bara att ha två Göran/Jöran som partiledare i alliansen känns magstarkt. Att ha mer än en minister i en regering som heter Hägglund är bara det en grogrund för stor förvirring. Hur fan kan man då ha två partiledare som heter Göran Hägglund? Det är ju nästan som i Georgien där två tredjedelar(minst!) av landets manliga befolkning heter just George. Problemet som höjdhopparna Stefan Holm och Staffan Strand hade för snart tio år sedan framstår som peanuts i jämförelse.

Avgår gör också Mona Sahlin. Nederlaget skylls mycket på att Socialdemokraterna inte lyckades "entusiasmera gräsrötterna" och utnyttja de sociala medierna till fullo. Martin Gelin avgår också som Twitter-general. Berättigade frågor om hur mycket landets underskötersköterskor, metallare och soffliggare egentligen hänger på Twitter ställs nu allt mer återkommande. Främst i Akutellt, som återigen känner sig tvungna att förklara vad Twitter egentligen är för något(samtidigt som Kjell i Åkers-Styckebruk går och hämtar kaffe i väntan på nästa nyhet). Återentré för Pär Nuder, nu som partiledare. Han är den enda som inte har de socialdemokratiskt arbetarklassiga koderna att säga nej tre gånger innan han motvilligt tackar ja till att ta över som partiledare. Frågor om vad det egentligen är för skillnad på de två största partierna ställs nu ännu mer återkommande. Två män, födda på 60-talet, från Stockholms norra villaförorter leder Sveriges två största partier, bla bla bla.

Sedan fortsätter det ungefär så i fyra år till. Fredrik, från Täby, undrar varför Socialdemokraterna inte vill att det ska löna sig att arbeta...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0