Ultimata rörelsen

Det här är möjligen den ultimata rörelsen. Den främsta anledningen till att den inte har ebbat ut(strandreferens!) är att den är så fast förankrad(båtreferens!) i tidlöst kluckande(vatten!). Inget störande electronicatjafs med kort hållbarhet och kvasipolitiska budskap, eller svennebanantechno/trance/house. Samtidigt lämnar man den mer krävande musiken åt de(i Nordeuropa) mörkare tiderna på året. Det är i grunden också mycket sympatiskt att bra låtar med kreddpolitiskt korrekt inte helt rumsrena artister här har ett fora att blomma ut i. Även om just denna del av rörelsen är lätt att göra sig lustig över. Micke Rickfors liksom...

Artikelns intervjuperson har för övrigt tillverkat ett album som, i och med att det växer i värmen, tillhör toppskitet av det som utkommit i år(eller var det i själva verket förra året, allt är mycket diffust nuförtiden). Det är ju, när jag nu återhör det, riktigt sammanhängande! Det är man verkligen inte bortskämd med vid den här tidpunkten i världshistorien(fråga mig i december och jag kommer nog inte att ha det på topp fem, men det är ju å andra sidan halva grejen med "genren")

Annars är det som vanligt här. Mycket solbrända människor i ljusa kläder. Utplockat i roséhyllan. Iphone-applikationer. Turister från andra delar av landet och Europa. Samt lokalbefolkning som leker turister i sin egen hemort. Stadens ursprungligen mycket tilltalande estetik gör dock att det inte blir mer svennebananigt än att man kan orka med det. Någonting ska man ha att tacka alla gamla kungar, stadsplanerare och andra tokar med storhetsvansinne för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0