Gomez ut...Medford in...

Vilken abnormt tråkig dag. Dra igång VM nu! De flesta matcherna brukar ju i och för sig vara stillastående i halvskugga, men det är ju det som är uppskattningsvis 18 procent av hela grejen!
Jag laddar upp med att frossa i VM90(John Barnes, profil i detta mästerskap frossar som tidigare rapporterat nuförtiden i chokladkakor i stället, vilket syns...). Få saker är spontant så roliga som VM90. Det verkar ha varit det sista mästerskapet som spelades på (tv)stenåldern. SVT:s krönika från mästerskapet går så långsamt, så långsamt. Sekvenserna är helt obegripligt långa. Jane Björcks ståuppor från någon motorvägspåfart utanför Neapel. Bo Hanssons sköna pessimism, Arne Hegerfors härligt etnocentriska kommentarer. Efter VM90 verkar hela tv-sporten ha skickats på någon slags kurs i berättarteknik. Då började trenden med att starta alla krönikor från slutet, eller någonstans mitt i mästerskapet.

Un Estate Italiana
, Roger Milla, 1-2 1-2 1-2, "det här är kuken...", Ciao Ciao Italia, Salvatore Schilaci, Put Em Under Pressure, Valderama, Gazza, World In Motion , Andreas Brehme, alla länder som inte finns längre...

Fastän det tydligen ska ha varit ett spelmässigt ganska dåligt mästerskap är det som synes många grejer därifrån som har etsat sig fast i många människors medvetanden. Någon gjorde till och med en långfilm med Anders Lundin i huvudrollen som yrkeskriminell(i fjädervikt typ) baserad på det svenska fiaskot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0