Sanningen om partiledarna

Nu har då fem av sju partiledare följt i Göran Hägglunds spår och på uppdrag av SvD lagt ut sina Spotify-listor. Det går att föstå en hel del om de olika partiledarna genom att titta på deras valda låtar.

Hägglund själv.
Här finns ju en del bra musik. Med en del teman som inte är förenligt med partilinjen, som ju både Agenda och Sydsvenskan gjorde sig lite lustiga över för några veckor sedan. Listan känns ändå precis som Hägglund själv lite splittrad. Utan några egentliga mål eller visioner om vad den vill uppnå.

Maria Wetterstrand.
Va? Har hon gett upp? Det går ju bra för partiet?! Det är väl kanske i konkurrens med Hägglund den bästa listan här. Men Vals för satan(din vän pessimisten) och Rock N Roll Suicide på en lista med bara åtta låtar. Det är ingenting som lär peppa valarbetarna direkt...

Lars Ohly.
Hedersknyffel och mönsterpappa. Låter ungarna sköta stereon. På det stora hela fruktansvärt jobbig musik. Noterar  att han i likhet med sina rödgröna kollegor har med en låt med Marit Bergman på listan. Kul att de är överens om någonting. Det är dock väldigt talande att Sahlin och Wetterstrand har valt samma låt(This Is The Year) medan Ohly väljer sin helt egna väg med(paus) Adios Amigos?!

Jan Björklund
.
Det här är den listan jag gillar allra bäst! Den säger allt om partiledaren i fråga. Han älskar EU(I Love Europe) och fjäskar i inledningsspåret för lärarna med Sveriges mest framgångsrika exportsuccé någonsin. Av listan att döma kan man konstatera att Jan Björklund hatar kultur i allmänhet och musik i synnherhet.

Mona Sahlin.

Den här listan avslöjar det som alla redan vet. Hon bestämmer ingenting själv. Någon i sossarnas högkvarter har satt ytterligare någon annan på att plocka ihop en lista som kan gå hem i den stora gruppen förstagångsväljarna.
Inte alldeles för brett, men inte heller alltför smalt! Den genomsnittlige studenten måste känna igen sig!
Kör ung svensk musik!
Ingenting som kan uppfattas som kontroversiellt!
Kom ihåg! Ingenting med Springsteen nu! We have had enough of that!
Vi vet ju hur det blir med elaka ledarstick av Per Gudmundson!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0