Top 25 cities

Man måste ju naturligtvis älska den krisande flygbranschens bästa kund (efter George Clooneys karaktär i Up In The Air).
Men den här listan har jag i likhet med många andra listor lite svårt att haja(men alla människor älskar ju så klart listor, inklusive jag själv).

Är det rent, tryggt och burget plus god sysselsättning och entreprenörsanda utöver det vanliga som premieras? Eller är det ett buzzing cultural life?
Måste det finnas en skidbacke eller skärgård i närheten?

Stockholm ligger på sjätte plats antagligen tack vare den gamla vanliga skiten som utlänningar brukar uppskatta. Men man ligger efter Köpenhamn och Helsingfors, dock före Oslo. Stockholm behöver fler hyresrätter, bättre snöröjning och färre H&M-butiker för att kunna klättra ytterligare, enligt Tyler.

Madrid med sitt buzzing cultural life och traditionellt bättre ekonomi än resten av den Iberiska halvön, och flera av södra Europas ofarligaste och trevligaste stadsdelar med väldigt hög utbildningsnivå som dock inte matchar sysselsättningsgraden(som ju nu är fucking crisis både där och i resten av Spanien). Lönerna är också långt ifrån top notch. Ändå ligger man på tionde plats. Är det roligt med alla gallerier, stora torg och tapas?

Och sedan får de väl bestämma sig lite om det är München eller Berliner-style som gäller? Förstnämnda är en av världens allra rikaste städer med BMW-föräldrar och artiga och fräscha barn som alla åker skidor och pratar en lite mer sjungande dialekt än resten av Tyskland. Men Chris Lowe höll på att bli galen, helt jävla galen när Pet Shop Boys var där för att spela in Behavior med Harold Faltermeyer mitt under acid-house explosionen på de brittiska öarna.

Berlin lockar med sitt buzzing cultural life och spännande förflutna. Men som tillväxtort betraktat? What the fuck? Det är väl fortfarande skitfattigt med västeuropeiska mått mätt?! Konstnärerna kommer dit, bor billigt, skapar lite och återvänder därefter hem till någon av de andra städerna på listan.

I London och New York kostar ett hus ungefär som att köpa loss ett kvarter i någon annan stad och det är väl därför man inte är med på topp 25. Annars är det väl fortfarande ganska buzzing med många små butiker som säljer konstiga saker och ett stort börshus som sprutar ut pengar. Parker finns det också där. Dock går det inte att bada i Themsen. Livsfarligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0