Freakshow

Som om det inte vore nog med att det politiska klimatet i Sverige är helt stagnerat, utan vare sig visioner eller mer konkreta förslag på hur landet kan utvecklas i framtiden.

Trupperna som ska kommunicera med väljarna fram till valdagen leds av Per Schlingman respektive Ibrahim Baylan.
Ja, den sistnämnda har alltså i dag samma position som Lars Stjernkvist tidigare hade inom Sveriges största parti, otroligt men sant. Schlingman framstår som hyfsat slipad, men verkar vara själva definitionen av en hal person som skickar upp fingret i luften och kollar om vindriktningen har ändrats sedan igår eftermiddag. Ibrahim Baylan antar jag att de flesta har sett i någon härdsmälta till intervju i Agenda eller Aktuellt. Fullständigt värdelös(på det han förväntas bidra med) i mina ögon.

Från oppositionshåll(vars arbete alltid är mer intressant att följa) kan i övrigt konstateras:
*Martin Gelin– expert på bland annat hip-hop, Sopranos och en del andra tv-serier, som trots sina vänstersympatier är mer besatt av USA än vad Andres Lokko är besatt av Storbritannien, ska efter att ha följt världshistoriens kanske mest visionsfyllda valkampanj försöka överföra detta på ett regeringsalternativ som inte ens de inblandade partiledarna verkar vara särskilt pigga på. Allt enligt devisen: allt som med framgång har provats i USA kan vi göra halvdant.
"Aktivera väljargupper på internet", med Mona Sahlin som affischnamn och utan någon som helst "change"?
Någon måste skoja!

I dagsläget ser det ut som att det finns två möjliga utgångar ur detta:
1) Det sitter någonstans i bakhuvudet hos genomsnittsvensken att en borgerlig regering aldrig har suttit fler än en mandatperiod. Då vore det konstigt att ändra på det. En stor andel av de som inte fattade vad det var man röstade på förra gången(va? Förändringar i A-kassan? Skulle ni göra förändringar i A-kassan? Det pratade de om i varje tv-debatt men jag vägrade lyssna eftersom att jag tyckte att det skulle bli så roligt med en annan statsminister än Göran Persson) gör inte om samma sak igen.

2) En stor andel cyklister i Uppsala som det senaste halvåret har sagt att man ska rösta på Miljöpartiet får i slutändan kalla fötter när man inser att man då också får Mona Sahlin(som inte ens sossarna verkar gilla) som statsminister. Dessutom var det ju trots allt rätt trevligt med det där jobbskatteavdraget...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0