Cellen

INNE:
*Dokumentären om cellen på Blekingegade.
Otroligt välgjort om Köpenhamns eget Baader-Meinhof. Beröm till de efterkonstruerade dramatiseringarna av händelseförloppet. Allra mest imponerande är kanske ändå att man lyckas med konststycket att förmedla vilket fullständigt vansinne detta var, utan att moraliskt döma de inblandade. Den största skillnaden gentemot den tyska ligan var att danskarna och deras syfte att skicka pengar till den militanta palestinska organisatonen PFLP inte upptäcktes förrän 1989!
UTE:
*Grekland. Jag är så trött på att hela världen alltid ska drabbas för att några andra uppenbart är helt dumma i huvudet. Först Wall Street-asen och sedan det här landet som alltså fuskade sig in i EMU, inte exporterar någonting över huvud taget(man importerar Feta-ost från Danmark...) och får EU-bidrag för att odla tobak. Allra mest synd är det om Sverige som naturligtvis alltid vet och kan bäst.
*Italien. Men Birro? Det är väl där det alltid är så mysigt runt fotbollen? Det är väl bara i Sverige som alla är så där testosteronstinna som man bara kan bli av att leva i det ociviliserade vodkabältet? För övrigt kan jag upplysa Kappelin om att det var minst lika illa i början av 2000-talet. Men som krönikör är det alltid mycket lättare att ha någonting att kontrastera mot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0