Uppmuntran av knasighet

Ja(kort paus)ha...

Vilken är den allra märkligaste svenska artisten/gruppen?(det är i min bok mer positivt än negativt att vara lite omöjlig att förklara. Hur dålig eller bra musiken än må vara)`

De nominerade skulle väl kunna vara:
Regina Lund, Di Leva. Kommentarer överflödiga.

Carola. Har gjort en minst sagt märklig resa.

Dr Alban.

Army of Lovers. Okej, väldigt utstuderat konstigt redan från början. Borde ändå vara med här.

Leila K. Ett otroligt sorgligt kapitel...

E-Type. Ja vi vet ju alla om fascinationen för vikingar, att hans far länge var programledare för Vetenskapens värld, och vi undrar alla vad han gör nu.

Jakob Hellman. Gör man en skiva för att sedan försvinna helt i hur många år som helst måste man vara med.

Olle Ljungström. Ett bitvis sorgligt kapitel men med fantastisk musik.

Så långt ganska självklara namn på konstighetslistan. Det skulle kanske vara frästande att ta med några(fler) trötta Eurodiscoakter från 90-talet. Det finns säkert många märkliga namn från diverse undergroundscener, men tanken är ju att man ska känna igen namnen på listan. Sedan finns det många som gör allt som står i deras makt att försöka kvala in på sådana här listor men inte lyckas. Ingen nämnd, ingen glömd

Återstår då de verkliga mysterierna

Addis Black Widow
Heeeeeelt out of the blue! Vart kom dom ifrån? Var kommer dom ifrån? Finns uppgifter om Californien, Etiopien, Göteborg, London och Karlstad bland annat. Idag hade det inte varit så konstigt, men då? Va?! Är ni inte i något fack? Inte förorten, inte landet, inte innerstaden och inte utomlands? Va?!


Neneh Cherry
. Seriöst. Hon hoppade inte bara över skolan utan hela jävla Sverige! Vad gjorde resten av landet i skarven mellan 80 och 90-talet? Lyssnade på Grymlings och tittade på Bingolotto? Detta medan Neneh Cherry hängde med Massive Attack, Chrissie Hynde, Gang Starr, Youssou N Dour och remixades av Masters at Work. Hur hamnar bara plötsligt mitt i smeten, alltså inte Stockholmsmeten utan i Londonsmeten under den populärkulturellt kanske mest inressanta tiden någonsin(möjligen tillsammans med swinging 60s)? Bor idag enligt Wikipedia varken i London eller New York utan i Tågarp(vilket tydligen finns på flera ställen i landet).

Fler förslag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0