Primalskriket

Allt och ingenting händer kring Primal Scream. Vad i hela friden är det här? Det har ju ett ganska bra tag varit känt att Screamadelica i november ska framföras i sin helhet i London. Nu har man alltså av någon anledning adderat de två stora spanska städerna till projektet. Vad hände med Sverige? Sverige är sjukt mycket mer Primal Scream än Spanien. Sverige har på alla sätt och vis varit viktigt för Primal Scream och Primal Scream har på alla sätt och vis varit viktigt för Sverige. Stockholm som hipp storstad växte i väldigt stor utsträckning fram parallellt med Primal Screams storhetstid under 90-talet. Utvecklingen planade ut ungefär samtidigt som Primal Scream började göra dåliga skivor. Primal Scream gjorde enligt objektiva bedömare en av de allra bästa spelningarna på svensk mark på Hultsfred 92. Bobby Gillespie(och hans skivsamling) har också varit av mycket stor vikt för många som i dag är framträdande i den svenska musikvärlden. Och om Screamadelica ska framföras någonstans i Spanien så är det väl för guds skull på Ibiza!?

Screamadelica, från Skottland, är ju också en av de verkliga milstolparna i den nordengelska staden Manchesters musikhistoria. Nu har Mani (från Primal Scream men från Manchester) på ett mycket underhållande sätt tröttnat på en av de andra verkliga milstolparna(eller bautastenarna) i Manchesters musikhistoria.

Three things visible from space, Great Wall Of China, Peter Hook's wallet stuffed with Ian Curtis' blood money, Man City's empty trophy cabinet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0