Sköna jobb

1) Oppositionsråd någonstans där det aldrig blir maktskifte
Du är alltså fritidspolitiker som helt plötsligt får en helt okej lön. Om det är i någon sossestyrd kommun är det bara att yrka på att kommunalskatten måste sänkas för att kommunen ska bli attraktiv att flytta till och rösta för alla etableringar av friskolor som majoriteten röstar nej till. Är det i någon borgerlig kommun så är det det gamla vanliga om att bygga fler hyresrätter och inte stänga fritidsgårdarna som gäller. När pressen ringer tycker du tvärtemot vad kommunalrådet har sagt. Om det inte är ett mycket populärt kommunalråd, då kan du öka din egen popularitet genom att säga att "egentligen är vi överens om väldigt mycket i den här frågan". Den enda nackdelen med det här jobbet är att det har något av en förlorarstämpel över sig.
2) Riksdagsman(under förutsättning att man slipper vara ordförande i något utskott)
Drygt 55 000 i månaden, trycka på knappar, skriva motioner om att bygga någon väg i närheten av valkretsen där man kommer ifrån. En gång vart fjärde år ringer länstidningen och frågar vad man har gjort den gångna mandatperioden. Nackdel: Man måste flytta till Stockholm.
3) Närpolis någonstans där det alrdrig händer någonting
Gå omkring, åka bil, besöka skolor, hälsa på alla människor.
4) Vad som helst i EU-parlamentet
Allt är naturligtvis överbetalt i EU-parlamentet. Detta är en anledning till att de svenska riksdagsmännen tjänar 55 000. Du träffar människor från hela världen, får allting uppläst på ditt språk. Ibland får du träffa riktiga människor som kommer på besök för att uppmärksamma dig på någonting som händer ute i verkligheten. Du kan också sitta och antingen förfäras eller skratta åt hur efterblivna många länder är i jämförelse med Sverige. God mat och gott öl finns det också i Bryssel. Nackdel: Kan vara påfrestande att bo utomlands så länge.
5) Vad som helst inom UD
Kommentar egentligen överflödig
Lite obekvämare länder ofta kanske än Bryssel. Långa dagar och många stela representationsmiddagar.
Annars perfekt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0