Förklara det här då, Sören!

Sorry för mycket politik och troligtvis många inlägg i dag. Men jag är kompledig efter helgen och orkar inte göra så mycket annat.

Tycker i likhet med många andra att Sahlin tog sig under valrörelsen. Hon kanske kan växa in i rollen som stark S-ledare så småningom. Utrensnningen och självrannsakan som borde ha gjorts(för inte fan blev det väl någon?) måste dock komma nu. Annars finns det nog ingen plats för S(som vi har lärt känna dem) i framtidens politiska landskap. Man verkar ju tappa kraftigt på nästan alla tillväxtorter i landet.
Undantaget min uppväxtkommun. Sannolikt en av Sveriges allra hårdast segregerade och konstigaste.
Har jag fått det här rätt nu:
Socialdemokraterna - 42 procent i kommunalvalet(de bestämde tillsammans med C och MP senaste mandatperioden för att stänga ute SD), 28 i riksdagen.
Rödgröna blocket tillsammans – 38 procent i riksdagsvalet
Moderaterna ensamma i riksdagsvalet – 38 procent(inklusive traditionell brutal dominans i många distrikt i första valkretsen, och fortsatt nästan helt utan röster i vissa distrikt i andra valkretsen där man inte heller tidigare har haft några röster)
Alliansen i riksdagsvalet - 55 procent
Moderaterna i kommunalvalet - 28 procent. En siffra som säkert hade varit jättebra i många andra kommuner men som givet partiets styrka i övrigt i valet får betecknas som katastrofalt i en kommun där man tidigare har bestämt under en majoritet av mandatperioderna(bara en sådan sak som att man är nere på 41 procent på Munkholmen och under 40 procent i många andra distrikt i första valkretsen).

Du kan ju alltid försöka, Sören Holmberg, att förklara vad fan det är för fel.

*Noterade ett latent missnöje med FP:s enkelspårighet under Björklund i några av intervjuerna under valvakan i går. Sverige behöver ett liberalt, modernt parti. Fritt från inflytande och påtryckningar från intresseorganisationer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0