"70 songs"

Bla bla bla and there were 70 songs. Ännu en dyr och omfattande återutgåva av en så kallad milstolpe.
Born To Runs there were only nine songs, eight made the album är nog i all skivbolagsplacerad pr-artikelsörja ändå en enskilt mycket stor förklaring till att det albumet är överlägset Springsteens övriga album.

Det är ett märkligt förhållningssätt till musik och konst att Darkness On The Edge Of Town skulle vara bättre för att det är mörkare och mer svårframtvingat. Några fantastiska låtar är det, visst. Men Born To Run är ju det som är Springsteen. Ingen annan hade kunnat göra den.

Nine songs, eight made the album är mycket trovärdigare i en efterhandanalys av ett klockrent sammanhängande mästerverk än att man skulle ha suttit och kämpat fram 70 låtar och gjort ett album av de tio bästa därifrån.

För totalt oinsatta kan meddelas: Born In The USA är Bruce Springsteens mest kommersiellt framgångsrika album och tillsammans med Born To Run hans mest kända. När det gäller bästa skiva brukar det sägas vara en match främst mellan Born To Run och Darkness On The Edge Of Town. Inte sällan kommer folk emellertid och meddelar att de tycker att Nebraska är den bästa skivan. Den är svår att hålla sig vaken igenom. Om man har som ambition att vara en levande människa ska man  över huvud taget inte lyssna på Bruce Springsteen efter The River. Gör man det är man antingen en hjärntvättad fanatiker eller en tråkig gammal gubbe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0