Retoriska frågor till dem som inte tänker tillräckligt långt

Och för dem i den här fotbollsbomb-debatten som inte tycker som jag, Niva, Esk eller någon av alla de andra människorna med ett nyktert synsätt på tillvaron kan man ju ställa ett par retoriska frågor.

*Tänk om människan som kastade in smällaren från långsidan(som flera vittnesmål uppger var den smällaren som träffade den assisterande domaren) håller på, tja, BK Häcken? Är det då BK Häcken som ska bötfällas, eller Syrianska för att personen befann sig på Syrianskas läktare på Syrianskas arrangemang?

*Om någon dåre som tycker väldigt illa om tja, IFK Göteborg får för sig att knalla in med en smällare på en match med klubben och slänga smällaren på domaren. Är det då IFK Göteborg som ska straffas?

*Om någon person misshandlas efter ett besök på, tja, Sturecompagniet, är det då Sturecompagniets fel? Eller kanske SL:s ?(om personen blev misshandlad på tunnelbanan hem)
*Och om det mot förmodan var Sturecompagniets fel, ska de då faktureras för den aktuella lördagsnattens polisinsats i Stockholms city(annat än genom skattepengarna som krogen drar in till statskassan)?

*Är det inte så att 15 000 personer på exempelvis Råsunda genererar mer pengar till statskassan samma lördagseftermiddag än vad de kanske 500 gästerna på Sturecompagniet gör senare på natten?

*Var det i själva verket bättre(och lugnare!) på Mussolinis tid?

*Varför ska regler som inte gäller någon annan stans i samhället tillämpas just på fotbollsarenorna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0