*Nanananananana, Hollywood!*

Ahhhhhhhgg, jag kan inte vänta på att höra Mikael Wiehes tolkning av Jag klär av mig naken. Påbörja inspelningarna nu!

Och vilken guldgruva (på alla möjliga sätt) Tomas Ledins låtskatt är alltså! Ojojoj. Han har ju så många dimensioner. Urspårad midsommarafton, stökig parkspelning i princip var som helst under 90-talet. Värmebölja, en dag på stranden, hatobjektet för alla recensenter, Carl XVI Gustafs partyblandning, segelbåtssoundtrack. Kvasisocialist och superkapitalist, Polarprisjuryn. Nu ska han göra krogshow också! Och Så mycket bättre!

Han är i alla fall roligare än Ulf Lundell som ju är tråkig och enbart tråkig. Det enda som är tråkigare än Ulf Lundell är Ulf Lundell-fans(de som finns kvar, för min egen generation har ju för länge sedan informellt tack och lov bestämt att vi inte vill ha med Ulf att göra). Tack Andres Lokko!

Men Mikael Wiehe är ju och för sig nästan lika tråkig som Ulf Lundell.

Alltså jag tror att folk har missuppfattat Tomas Ledin lite grann. Han har väl i och för sig gjort några av de absolut värsta låtarna som jag någonsin har hört. Det finns människor som bryter ihop så fort Tomas börjar sjunga på Minns du Hollywood(den är jag personligen ganska neutralt inställd till), och det får man ju så klart respektera. Men om man kikar lite i Ledins 70 och 80-talskatalog så hittar man ju faktiskt en del musik som faktiskt inte alls är olik mycket av dagens softrockinspirerade(och hippa) klubbmusik. Det är väl antagligen också den delen av Ledin som Carl XVI Gustaf tycker bäst om. Det bästa med den här delen av Ledins låtskatt är att så mycket av det är på engelska. För då slipper man få de förskräckliga svenska texterna till den i dag alltså delvis ganska moderna och inte så pjåkiga musiken.

Tomas Ledin sjunger också ganska likt Timbuktu, tycker jag. Samma ansträngdhet och i ärlighetens namn mycket av  samma nonsenstexter. Vilken jävla synkopfestival det kommer att bli på Gotland i augusti! Ledin, Timbuktu och förhoppningsvis också Eva Dahlgrens Glenmark-producerade studslåtar. Ska de inte slänga in Glenmark själv där också när de ändå håller på? Och Magnus Uggla! Ingen studsar som Glenmark.

För tydlighetens skull. Det är typ det här Ledin jag menar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0