September

Om det är någon enda sak som har förvånat mig här i Halmstad så är det att så få tjejer har samma frisyr som den svenska popartisten September. Jag trodde på förhand att nästan alla skulle ha den frisyren här. Det här känns ju som urtypen för en sådan stad. Men nu är så inte fallet, av någon anledning. Så vad kan det bero på? Kan det möjligen ha att göra med att det där vita håret nästan förutsätter en vit hud?

Att ha vit hud på sommaren skulle nämligen ingen Halmstadbo gå med på frivilligt, hur trendigt det än skulle bli. Det här är solbrännans stad även när det är regnigt(i dag var det dock riktigt fint väder, för en gångs skull). Men då blir man ju i alla fall lite nyfiken. Hade alla September-frisyren november till april? Eller var de solbrända då också? Och hade de i så fall jeansshorts på sig även under den perioden? Man kan ju föreställa sig ungdomarna på det colombianska segelfartyget som har angjort den jättestora segelfesten som pågår här. Hur var Sverige? Alla såg likadana ut. Långa och blonda. Gubbarna hade fula sportsandaler och tjejerna hade jeansshorts. Vad är det för bild man sänder ut till omvärlden?

Slutsatsen är alltså att jag nästan funderar på att göra ett besök på Septembers konsert, bara för att vidimera att det mot alla odds inte finns några tjejer med September-frisyr i Halmstad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0