I förberedande syfte

Med anledning av den hårda kritik som West Midlands i allmänhet, och Birmingham i synnerhet fick utstå i samband med tillkännagivandet av plats nummer 14(den 14:e på alla hjärtans dag!) tänke jag avslöja vilka platser som finns representerade på de återstående 13 placeringarna.

New York: 3,5 skivor
Manchester: 3 skivor
Newcastle(!): 1,5 skivor
Jorden, månen, Glasgow och Minneapolis: 1 vardera
London: uppskattningvis drygt en halv skiva
Och i dag gratulerar vi AIK på 120 årsdagen. Hurra!

Oj, vad gott jag sover av Me And My Army-skivan för övrigt. Eftertextmusik...
Det enda som rent teoretiskt skule kunna vara lika tråkigt intetsägande är väl Radio Dept., eller vad de heter(jag vet tyvärr mycket väl vllka det är, redaktionens anmärkning).

Är det någon som i denna nationalistiska yra tänker beröra känsliga teman som att den påstådda storhetstiden för svensk musik sammanfaller med att ingen jävel(förlåt!) i hela världen längre bryr sig om ny musik, längre än i någon vecka? Inte ens folket som själva gör den. Vi är helt enkelt grymma på att göra hyfsade kopior av sådant som redan finns, som funkar tills dess att man hör var de har fått alltihopa ifrån. Då tröttnar man.

..och är det i själva verket då inte att föredra att vara Lady Gaga(gargantuisk och superkommersiell), typ. Henne glömmer man ju (tyvärr?) inte bort i första taget...

Det är ett tungt ok som vilar på Lykke Lis axlar efter de senaste singlarna. Det är ändå det överlägset bästa i Sverige just nu. Och det enda som låter 2011 på riktigt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0