Nummer 18



New Order - Low-Life (1985)


Jo, jag skickade (Factorys legendariske art director, redaktionens anmärkning) Peter Saville på en välförtjänt jorden runt-semester. Men titta vad jag hittade i en frisörsalong i ett köpcentrum utanför Rotterdam! En helt ny reklamaffisch för Wella-gel! Ska vi ta den i stället?
Ja, det gör vi!
Men, alltså vad är det här?! En dålig 80-talshommage till "Heroes"/The Idiot? Eller är det reklam för just hårvårsprodukter? Eller kanske rakhyvlar?
Vilken otur för New Order att de fixade sitt ohotat fulaste skivomslag till sin bästa skiva(de är ju annars väldigt mycket ett singelband...). Tänk vad det där med blommorna hade kunnat göra tillsammans med den här musiken! Topp tio? Nej, men nästan. Nu får man nöja sig med plats 18.
Poäng i sammanhanget: Power Corruption & Lies lär i efterhand ha fått en väldigt stor del av sin klassikertyngd av det vackra skivomslaget, men även av Blue Monday(som ju inte ens fanns med på skivan från början).

Det här är det självklara New Order-valet, trots Wella-affischen.

Och för tydlighetens skull ska det nämnas att Peter Saville(i alla fall enligt Wikipedia) har gjort även Low-Lifes skivomslag. Men något skumt är det...(och det skumma är upplysningsvis att man kan välja vilken bandmedlem man vill ha på framsidan, tack vare medföljande fotografier på alla bandmedlemmarna. Det var nog häftigt 1985...).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0