Nummer 9



Prefab Sprout - Steve McQueen (1985)

Och apropå att utnyttja att det är 80-tal.
You offer infrared instead of sun. You offer paper spoons and bubblegum...

Det här är liksom alla (inte sällan utskällda) kännetecken för 80-talet som gemensamt från mitten av decenniet skriker VI KAN OCKSÅ! HÖR NI DET!
Prefab Sprout är ju i de bredare befolkningsgrupperna tyvärr lite bortglömda i dag. Jo man har helt säkert hört Cars and Girls, men man har nog sällan en aning om vad gruppen heter eller vad låten handlar om.
Synd på musik som är väldigt lättsamt lättillgänglig(och därmed borde kunna tilltala många), men som samtidigt har så väl ett textmässigt som musikaliskt djup. Och då är det väl i ärlighetens namn nästan uteslutande Steve McQueen vi pratar om. Om man snackar Prefab Sprout så menar man nästan helt säkert det här albumet före allt det andra. Har man inte hört Steve McQueen så snackar man nog inte heller Prefab Sprout, eftersom att man då inte vet vilka det är som sjunger Cars and Girls.

Skivan kanske inte sätter sig omedelbart. Men när den gör det(för det kommer den att göra, lita på mig!) så har ni en av 80-talets bästa skivor(som verkligen låter 80-tal hela vägen...) att se fram emot, många gånger – för man tröttnar inte på den i första taget.

Obligatorisk kuriosa: Steve McQueen heter Two Wheels Good i USA efter en rättstvist med...Steve McQueen...

Ej obligatorisk kuriosa: Moving The River precis när den klockar 3.00. Magisk popperfektion!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0