Rapport från "Sommarsverige"

Plats som brukar få en massa skit(men absolut inte ska ha det): Torekov. Trevliga skåningar, trevliga stockholmare, trevliga gästarbetare, superbt tillagad kummel i hamnen, sommarstugor(som inte ser så där väldigt märkvärdiga ut) för 25 miljoner, människor som är trygga i sig själva, kör vanliga bilar. Ser man en sportbil så är det en riktig sportbil. Alltså en Ferrari eller någon äldre Aston Martin-variant. Det är i Båstad kommuns centralort Båstad som idioterna delvis härjar(inte minst från och med i dag och en vecka framåt).

Annars kännetecknas Båstad kommun, och angränsande Ängelholm ska tilläggas, av en blandning av ambitiösa barnfamiljer, jordbrukare(som så att säga "klarar sig"). Men kanske allra mest av människor som efter ett långt och framgångsrikt yrkesliv i Malmö/Lund, Stockholm, Köpenhamn eller London kan unna sig att, så att säga, "dra sig tillbaka". Kanske jobba lite för skojs skull, om någon frågar.

"Tennisveckan"(det är egentligen två tennisveckor, damerna spelar den här veckan) börjar nu alltså i Båstad. Men det verkade ändå betydligt lugnare där i dag än på – TYLÖSAND! Herregud, om ni har tänkt åka hit på semester – tänk om! Om man bara känner till en strand i hela Sverige så är det ju denna. Vilket märks, ska jag berätta. Alltså Tylösand ligger EN MIL från centrala Halmstad, det verkar som att många missar det. Man bokar boende någonstans i Halmstad och sedan måste man ta bilen(om man inte har en cykel med sig, eller vill åka buss i en evighet) till stranden. Tror ni då att det finns "lagom många" parkeringsplatser vid Tylösand en dag i juli när det är sol? Alltså om ni vill semestra i en stad i hyfsad storlek(alltså som inte bara är ett "badsamhälle" med några restauranger och en camplingplats) och dessutom vill kunna bada i(alltså inte UTANFÖR, även om det naturligtvis också är möjligt) densamma, besök då i stället förslagsvis Helsingborg eller Karlskrona! Gotland, Öland, Halmstad. Gotland, Öland, Halmstad. Herregud. Majoriteten av svenska folket är verkligen brutal semesterhjärntvättade. Nästan mer så när det gäller inrikes än utrikes.

Men Halmstad/Laholm har väl "de bästa stränderna"? De tycker så själva. De är "bra", absolut! Men bäst? I beg to differ. Jämfört med till exempel de på Österlen lär de ju ligga ordentligt i bakvattnet...

Kommentarer
Postat av: Gunin

Att nämna Torekov utan Hallands Väderö är en form av hädelse. Kolla via http://horsakistan.blogg.se



Korparna på Kallskärslid

Hallands Väderö



gm/ Gunin

2011-07-10 @ 22:32:58
URL: http://horsakistan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0