Bullfest!

Jag kan faktiskt inte riktigt greppa att Måns Zelmerlöv ska ta över Allsång på Skansen i år. Inte för att jag brukar titta på det, men om vi säger så här:
Det var tillräckligt fjantigt med Anders Lundin. Och nu tar de in den här schampoflaskan som ersättare. Vad hände med gamla hederliga människor som Bosse Larsson?

Allting som görs i Sverige har egentligen sitt ursprung i Bullfest. Antingen är det en reaktion mot Bullfest, som till exempel den svenska proggrörlesen på 70-talet. Eller så är det Bullfest i rakt nedstigande led till samma klämkäcka schlager, vårstädade pop, nyduschade house eller själlösa soul. Bullfest var i sin tur en oundviklig reaktion mot Lortsverige, som fick en renässans från mestadels välmående människor på 60 och 70-talen i och med bland annat proggrörelsen. Men nu sitter proggarna tillsammans med representanter för de moderna bullfesterna och upprepar samma ointressanta mantra om och om igen. Nämligen:
Abba kunde man ju bara inte lyssna på. Det fick man bara inte göra.
(Men nu är vi sedan 20 år tillbaka bara ett enda stort BAO, som har åkt buss för att se Kristina från Duvemåla, flygplan (eller buss!) för att se Abba-musikal, nästan spolats bort av en stor våg i Thailand för att sedan återvända hem för att där oroa oss för klimatfrågan på någon konsert med Mikael Wiehe i Torekov(eller på Öland!), redaktionens anmärkning ).

Det absolut värsta med detta neo-lortsverige var ändå att de inkluderade den svenska punkrörelsen i sitt trams och gjorde den medioker och ointressant.

Egentligen borde alla svenskar tvingas lyssna igenom hela den här samlingen, för att man lite bättre ska förstå sitt ursrprung och inte inbilla sig någonting i onödan.

Kategorier: Sol, vind, vatten, öppna landskap som till exempel ängar, isar som smälter, gossar, Fritjjoff, Carmencita, Spången, Kalle, Diggiloo, Diggiley.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0