Nittileaks del 15 ungefär/årets "festivalsommar"

90-talet ringde och frågade om det fick komma på årets Hultsfredsfestival. Det fick det.
Kan de inte boka in Screamadelica på Cirkus? Ska det verkligen vara så överdrivet svårt? Det borde finnas ungefär exakt en så stor marknad för det spektaklet i Sverige. Finns det folk som vill se Erasure och Suede 2011? Tydligen.

I övrigt kan väl konstatera att megabrorsan Glastonbury i år sätter storebrodern Roskilde på plats igen(efter förra årets seger för det sistnämnda). Och att Way Out West ännu en gång har lyckats fått ihop ett jättebra program anpassat för människor som ser smartare och mer insatta ut än vad de är, och i själva verket helst av allt vill fylleskråla sig igenom en Håkan Hellström-skiva(på Hultsfred för tio år sedan...). Kanye West längst upp på affischen är det som får helhetsintrycket att svänga över till negativt.  Det var inte något större fel på Kanye när han koncentrerade sig på att göra det han klarade av – opretentiösa hits.

Ni kan ju för övrigt glömma att jag tänker besöka någon av festivalerna. Och det är på det stora hela naturligtvis inte de bokade artisterna jag har någonting emot, utan människorna som är där. Jag ska se Glastonbury – på Youtube. Innan det George Orwellska BBC har hunnit skicka sina hot till människorna som vill sprida lite glädje till dem som inte lyckades få tag på biljetter, eller av någon annan anledning inte kunde eller ville ta sig till den där groteska campingplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0