Svartpeppar eller vitpeppar, Beastie eller Beach Boys etc.

Föregående inlägg föder främst två yterligare frågor. Vilken är den bästa pepparsorten? Och vilket årtal är det hårdast konkurrens om titeln årets bästa skiva(hyfsat objektivt sett)?

På den första frågan är svaret naturligtivs svartpeppar. Vad skulle man göra utan svartpeppar? En googling på "vitpeppar" leder mest till en massa tips om att undvika kräksjuka. Men när jag tänker på peppar så tänker jag ju främst på matlagning, och inte på att "undvika kräksjuka".

På den andra frågan är svaret inte lika självklart. Det årtal under 90-talet som sticker ut är ju faktist nämnda 91. När det gäller 80-talet skulle många antagligen argumentera för decenniets sista år. Här återfinns legendariska skivsläpp som Stone Roses, Pixies - Doolittle, Lou Reed - New York, De La Soul - 3 Feet High and Rising och Beastie Boys - Paul´s Boutique.

Andra halvan av 60-talet har ju de där skivorna som ja okej, du gillar inte den, då är du antagligen lite dum i huvudet. 1966 är ju förstås mäktigt med Revolver, Pet Sounds och Blonde on Blonde. De kanske allmänt bäst ansedda från i tur och ordning Beatles, Beach Boys och Dylan(för effekten detta förtydligande). Lägg därtill något mindre välkända mästerverk som bland annat Nicos Chelsea Girl.

70-talet har ju benhård konkurrens under i stort sett årtiondets samtliga år. Men allra svårast att slå sig fram i konkurrensen är det nog ändå 77. Jag orkar inte ens börja rabbla skivorna som kom ut under detta år. Om de starkaste årtalen från de övriga decennierna ska ha en chans mot 70-talet så får de helt enkelt gå en match mot ett något mer överkomligt år. Förslagsvis 70, 76 eller 78.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0