Chartertema

Jag gick igår på charterbio på Heron City för att se den brittiska underklass-skräckrullen Eden Lake. Filmen innehåller superbegåvningen Thomas Turgoose (huvudrollsinnehavaren i This is England), en mycket bra(och jättesnygg) Kelly Reilly samt Michael Fassbender. Den sistnämnde är också en mycket duktig skådespelare. Han ser i filmen precis ut som att han har castats för en reklamfilm för jeepen han kör i filmen, men det är väl också meningen.

Filmen är verkligen hemsk, framförallt eftersom att man inser att man själv är lika rädd som huvudrollsinnehavarna för bristande folkvett som går överstyr hos mobben, just på grund av den visade rädslan, och föraktet från de medelklassiga huvudrollsinnehavarna.

Jag kan ge ett råd, se inte psykologiska skräckfilmer på Heron City. Det är visserligen ingen nyhet. Men hela stället är i sig en psykologisk skräckfilm strax innan helvetet brakar löst. I entrén spelas omväxlande trivseljazz och sån där musik som de dödar utomjordingar med i Mars Attacks. Dessutom utsätter man sig själv, i svensk tappning visserligen, för samma sak som paret i filmen jag igår såg. En människa envisades med att sitta och liksom kommentera alla händelser i filmen för sin kompis. När filmen var slut råkade jag gå snett bakom de båda. Kompisen såg ut som att han hade stigit direkt ut ur typ Sökarna. Människan i sin tur, lyckades i och för sig ta mig tillbaka till den ljuvliga VM-sommaren 1994 med sin omedelbara kommentar "Den var bra. Men det var ju inte så många effekter"

* För att fortsätta på chartertemat. Det går inte bra för TV4: s realitysatsning på temat. Skönt! Det här visar att det finns grader även i helvetet som är trash-tv genren. Färjan blev ju en succé just på grund av att allting inte var så tilrättalagt efter företagets eget önskemål. TV4 håller i alla fall ställningarna som Sveriges mest efterblivna tv-kanal. Jag har ett tips. Stäng in Nyhetsmorgon i en bunker. Kasta bort nycklarna och låt kameran gå!

Produktionsbolaget Meters informationsansvarige Nicke Johansson bjuder visserligen på ofrivillig motsägelsehumor i sitt avslutande citat.

– Det här är en serie med hög aktualitet, i nästa avsnitt firar de jul. Det här är helt enligt produktionsplanen.

Om vi antar att  julafton för programgenren var Färjans finalprogram....Ja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0